Vraća se staro Margaretino leto u Bakar

Program manifestacije predstavljen je danas u Bakru

BAKAR Predstavljen je program manifestacije Margaretino leto koja će u Bakru u nešto više od mjesec dana ponuditi 41 raznovrsno događanje. Margaretino leto starta u subotu (25. lipnja), a program će privlačiti Bakrane i goste do 30. srpnja. Program su predstavili gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić, direktorica TZ Grada Bakra Sonja Jelušić Marić, pročelnica Ureda Grada Maja Šepac Rožić i predstavnica generalnog sponzora INA-e Sanja Jakovac Šepić.

Gradonačelnik Klarić je istaknuo da Margaretinim letom Bakar želi ispuniti grad koji se nije mogao ispuniti tijekom protekle dvije godine i proslaviti blagdan zaštitnice Bakra.

Direktoricu bakarske turističke zajednice Sonju Jelušić Marić veseli što se vraća Margaretino leto kakvo je nekad, prije korone, Bakar poznavao. Vraća se Bakarska noć, a program će posjetiti mjesta u kojima nije bio, a to su Plosna, Krasica i Škrljevo. Zanimljiva, drugačija, novina je događanje More mode koje će ponuditi modnu reviju na samom moru, na morskoj bakarskoj šetnici, uz cocktail party i zabavu uz DJ-a. Od 41 događanja, tek su dva s naplatom. Ulaz na kazališnu predstavu Ri teatra stajat će 30 kuna, a na Casabiancu 50 kuna, dodala je direktorica bakarske turističke zajednice.

Zadovoljni smo što smo kao društveno odgovorna kompanija, koja se trudi ulagati u zajednicu posluje, generalni sponzor tradicionalne manifestacije prepoznate u čitavom kraju, istaknula je predstavnica generalnog sponzora INA-e Sanja Jakovac Šepić.

Gradonačelnik Klarić je podsjetio da se Margaretino leto odvija usporedo s velikim ulaganjem, gradnjom kanalizacije u samom Bakru te će biti potrebno malo strpljenja kad je riječ o prometu i parkiranju.
– U dogovoru s izvođačem nastojali smo minimizirati zahvate u srpnju na Primorju. Izrađeno je samo nekoliko neophodnih iskopa kako bi se osigurao priključak za vodu za dio stanovnika. Po završetku manifestacije kreću intenzivni radovi. Za veća događanja osigurali smo dodatna parkirna mjesta kod upravne zgrade bivše koksare. Trenutno su na toj lokaciji drva, ali sve će se raščistiti kad bude potrebno. Radovi u gradu su jedan od razloga zašto nemamo pomorske bitke jer bi desetak tisuća posjetitelja, koliko stigne taj dan u Bakar, bilo previše, objasnio je gradonačelnik Klarić.

error: Content is protected !!