Kurolt: u višoj ligi na jesen sedmi, tek bod od četvrtog mjesta, moram biti zadovoljan

Nisam zadovoljan igrama na našem terenu, no dosta je na domaće rezultate utjecao prilično loš teren u Kraljevici, komentira prvi dio sezone trener Kraljevice

KRALJEVICA Kad uđete u višu ligu i polusezonu završite u sredini ljestvice, što drugo no biti zadovoljan. Upravo u takvom zadovoljstvu živi Kraljevica koja je jesen završila na sedmom mjestu 3. NL Zapad. Iz kola u kola Kraljevica je rasla. Posljednja tri kola nije dobila gol. Ekipa s Oštra ima treću najbolju obranu lige.
Da li trener Kraljevice Edi Kurolt dijeli zadovoljstvo? Da li bi prihvatio sedmo mjesto uoči sezone?
– Mislim da bi prihvatio. Moja očekivanja su bila sredina ljestvice. Dečkima sam rekao da je ovo jača liga, da će igrati protiv dosta kvalitetnijih igrača koji kažnjavaju svaku grešku. Mislim da smo sedmim mjestom ispunili cilj. Zadovoljstvo je još veće jer smo samo bod iza četvrtoplasiranog. Zadovoljan sam polusezonom iako, kad analiziram, mislim da smo zaslužili bod-dva više. No, sve u svemu, realno. Kad podvlačimo crtu pod sezonu, moram podsjetiti da smo gotovo cijelu polusezonu igrali bez našeg najvećeg pojačanja Mazzarolija koji se ozlijedio već u drugom kolu. Mazzarolli bi nam puno značio.
Ulazak u višu ligu je težak.
– Sigurno. Uvijek imamo problem s ljetnim pripremama jer dečki rade i ne mogu stići na treninge koliko bi željeli ja i oni. Prvo kolo nismo igrali jer je Novigrad odustao od lige, sljedeća dva kola igrali smo protiv Krka i Vinodola. Obje utakmice smo izgubili, ali smo vidjeli da se možemo nositi s najjačim ekipama u ligi. Kroz utakmice smo došli na svoje i pokazali da pripadamo ovoj ligi.
Liga je pretežito domaćinska, no Kraljevica je uspješnija bila vani.
– Više bodova smo uzeli u gostima. Nisam zadovoljan igrama na našem terenu, no dosta je na domaće rezultate utjecao prilično loš teren u Kraljevici. Ekipama koje se dođu braniti, lakše je odolijevati na lošem terenu. Ipak, mislim da smo doma mogli više, što smo dokazali u posljednjem kolu visokom pobjedom protiv Pomorca. Vjerujem da će se popraviti teren za proljeće pa da ćemo i u tom segmentu biti bolji.
U gostima smo igrali rasterećeni. Pobijedili smo u Crikvenici, u Labinu gdje smo možda slabije igrali, ali nas je nagradilo. Na Hreljinu, koji je pokazao kvalitetu trećim mjestom, ostali smo neporaženi. Pokazali smo se kao dobra ekipa na gostovanjima. Vjerujem u dobro proljeće. U klubu sam dvije godine i svaki put smo na proljeće bili bolji. No, s druge strane vjerujem da će nas puno ekipa koje su nas možda podcijenile na jesen jer smo novaci u ligi, drugačije gledati na proljeće.
Liga je prilično izjednačena.
– Jedino Krk odskače, gledao sam ih u par navrata i najveći su favoriti za naslov. A svi ostali će se boriti od drugog do zadnjeg mjesta. Sve je dosta zgusnuto. Ne znam što će Crikvenica. Ako se pojača i ona će u borbu za sredinu jer su tu negdje s bodovima. Očekujem da će svaka utakmica do kraja sezone biti neizvjesna.