LAGUR Tunera: predstavljen natječaj Mali muzeji ribarstvene i/ili brodograditeljske baštine

Mjera B.1.1. se odnosi na aktivnosti kojima se doprinosi zaštiti i promociji bogate ribarstvene i pomorske baštine te stvaranju novih turističkih sadržaja

Na temelju objavljenog Javnog poziva svim potencijalnim prijaviteljima i svim zainteresiranima na predstavljanje FLAG-natječaja u okviru Mjere B.1.1. Mali muzeji ribarstvene i/ ili brodograditeljske baštine iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Tunera, u petak (19. veljače 2021. godine) je održana radionica u gradskoj vijećnici Crikvenice, uz poštivanje epidemioloških mjera u dvorani/zatvorenom prostoru.
Radionica je održana pod vodstvom vanjskog suradnika, predavačice Tatjane Malečić Pezelj. Predmet natječaja je dodjela javne potpore za provedbu projekata u okviru odobrene mjere LRSR u cilju promicanja društvene dobrobiti i kulturne baštine u ribarstvenim i akvakulturnim područjima, uključujući ribarstvenu, akvakulturnu i pomorsku kulturnu baštinu unutar ribarstvenog područja FLAG-a Tunera.

Mjera B.1.1. Mali muzeji ribarstvene i/ ili brodograditeljske baštine se odnosi na aktivnosti kojima se doprinosi zaštiti i promociji bogate ribarstvene i pomorske baštine te stvaranju novih turističkih sadržaja.

Prihvatljive aktivnosti projekata su:

  • izgradnja i/ili rekonstrukcija i/ili adaptacija i/ili opremanje ribarskih muzeja i/ili brodograditeljskih
    malih muzeja ili prezentacijskih/interpretacijskih prostorija, uključujući ribarske kućice uz tunere
  • ulaganja u marketinške aktivnosti poput snimanja kratkih promotivnih filmova i izrade ostalih
    promotivnih materijala (letaka, knjižica i slično), dizajn, lektoriranje, izrada loga, web stranice, izrada foto i video materijala, aplikacija i sl.
  • izrada projektne dokumentacije (opći troškovi)

Cilj radionice je pojašnjenje svrhe otvorenog natječaja, mogućnosti realizacije, razvoj CLLD-a, te ostvarenje buduće suradnje, a sve u svrhu što uspješnije realizacije LRSR za operativno razdoblje 2014-2020.