Leto va Kraljevici nudi 26 raznovrsnih manifestacija

Kraljevica će ponuditi već prepoznatljive manifestacije poput regate krstaša, Tira – Tira, ali i nove manifestacije poput Križišćanske noći i manifestacije Etno camping koja će predstaviti lokalne KUD-ove i klape koje njeguju tradiciju kraja. Zapjevat će Radojka Šverko, Đani Stipaničev, Stavros, Mejaši i Begini. Slavit će se Oluja feštom na rivi i velikim vatrometom

Kraljevica – Predstavnici Grada Kraljevice, TZ Grada Kraljevice i stručni suradnici najavili su bogatije, zanimljivije, raznovrsnije i disperziranije “Leto va Kraljevici”.

Ove godine program je još bogatiji i nudi 26 manifestacija, rekla je zamjenica gradonačelnika Kraljevice Paula Vučković dodajući da će Kraljevica ponuditi već prepoznatljive i priznate manifestacije poput regate krstaša, Tira – Tira, dagnjade, ali i nove manifestacije poput Križišćanske noći i manifestacije Etno camping koja će predstaviti lokalne KUD-ove i klape koje njeguju tradiciju kraja.

Zamjenica Vučković je podsjetila da se radi o trećem izdanju manifestacije odnosno drugom otkako se manifestacija brendira kao “Leto va Kraljevici”. Istaknuto je kako se prvi put manifestacija proširila na sva mjesta na području Grada Kraljevice tako da će svoje programe predstaviti Križišće, Šmrika, Bakarac i Kraljevica. U manifestaciju su uključeni i lokalni izvođači, ali i prepoznata imena poput Radojke Šverko, Đanija Stipaničeva, Jasmina Stavrosa, Mejaša i Begina. “Letom va Kraljevici” na svoje će doći djeca, sportaši, ozbiljnija publika, umjetničke duše i gurmani.

Zamjenica Vučković je naglasila proslavu Oluje, dobru suradnju s Armadom i svim udrugama koje obilježavaju godišnjicu pobjedonosne akcije te najavila da program nakon paljenja baklji na Krčkom mostu seli na rivu u Kraljevicu gdje će se prirediti i vatromet.

Stručni suradnik Frane Frleta je naglasio zadovoljstvo što će u sklopu manifestacije zaživjeti i podmanifestacija “Kraljevičko kulturno leto” te što Kraljevica nalazi svoje mjesto na kulturnoj i zabavnoj karti Primorsko-goranske županije. Počeli su se događati u Kraljevici prepoznatljivi sadržaji, programi koji imaju glavu i rep, zaključio je Frleta stavljajući naglasak na Etno campingu kroz koji će se u kampu na Oštru predstaviti KUD-ovi Eugen Kumičić, klapa Porto Re, Lanterna.

Direktor TZ Grada Kraljevice Robert Krulić pohvalio je manifestaciju te dodao da Kraljevica ove godine ima jako dobar booking, što znači da će TZ moći ulagati u daljnje jačanje kvalitete manifestacije.

Gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić zahvalio je suradnicima na kvalitetnijem “Letu va Kraljevici”, zajedničkom projektu Grada, TZ i suradnika. Kraljevica je grad s bogatim povijesnim nasljeđem i kulturnom baštinom, značajna sredstva ulažemo u obnovu povijesnih lokacija, no te lokacije su bez ljudi samo zidovi, poručio je gradonačelnik Čandrlić. Svakih par dana se nešto događa, stižu nam eminentna imena, iz godine u godinu smo sve bolji, a jasno je da se navike i kvaliteta ne stvaraju preko noći, rekao je prvi čovjek Kraljevice.

Zbog obnove dvorca, ovo ljeto neće biti programa u dvorcu Frankopan.

“Leto va Kraljevici” praktično je startalo subotnjim koncertom klape HRM Sveti Juraj, no svečano otvaranje zakazano je za 6. srpanj, a do tada će se odviti već četiri manifestacije. Posljednjeg dana kolovoza spuštaju se zastori na manifestaciju.

error: Content is protected !!