Nakon titule Ružice Vinodola, zašto ne i kruna kraljice karnevala?

Kraljevica će navijati za svoju Dajanu Jurčić koja će u šali reći da može pobjedom zaokružiti sezonu i postati poput pobjednika Luke Modrića

KRALJEVICA Na izboru kraljice Riječkog karnevala u petak Kraljevica će imati svoju predstavnicu. Za krunu će se natjecati Dajana Jurčić iz kraljevičkih mesopustara. Za Dajanu neće navijati samo Kraljevica već i Crikvenica, Novi Vinodolski i Vinodol. Kandidatkinja za krunu radi na recepciji u crikveničkom hotelu Esplanade gdje se zaposlila nakon završenog fakulteta u Iki. Novljani i Vinodol 27-godišnju djevojku imaju u srcu otkako je ljetos osvojila titulu Ružice Vinodola.

Treba li uopće naglašavati da se karneval, mesopust i maškare vole od malih nogu?

– S pet-šest godina sam krenula s mesopustarima. Već sam 20 godina u tome, zabavljam se s dragim ljudima. S mesopustarima posjećujemo Drivenik, Novi, Bribir, Crikvenicu, Grižane… Uvijek nas je pedesetak i to su nezaboravna druženja. Ima svakakvih anegdota pa tako i ona kad nas se znalo deset ugurati u Matiz i u Matulje na maškare, priča Dajana.

Dajana hvali svoje mesopustare.

– Aktivni smo, pokušavamo održati običaje, da se ne zataru. Trudimo se da djecu peljemo, stariji mesopustari svoju djecu vuku. Želja nam je da se zabave vrate u dom u Kraljevici. Kao što je Novi pokazao da se mogu oživjeti posustale zabave u domu subotom, tako možemo i mi, dodala je Dajana.

Od izbora na Trsatu Dajana očekuje prije svega zabavu.

– Najbitnije je da se dobro zabavimo. To je prelijepo druženje s kandidatkinjama i grupama, nema velikih očekivanja, bitna je zabava. A kad bi pobijedila, bila bi kao Luka Modrić. Ružica Vinodola pa kraljica karnevala. Da zaokružim sezonu, uz smijeh komentira Kraljevičanka.

error: Content is protected !!