Nemojte sami postupati prema migrantima, samo obavijestite policiju 

Načelnik PP Crikvenica Zekić je objasnio da mala dionica migrantske rute prolazi područjem Vinodolske općine te poziva građane na suzdržanost i suradnju

Bribir – Obzirom da je sigurnosna situacija u Vinodolskoj općini ocijenjena vrlo pozitivno, u točki općinskog vijeća o sigurnosnoj situaciji najzanimljivije je bilo pitanje predsjednik općinskog vijeća Borisa Miklića o situaciji s migrantima. Načelnik Policijske postaje Crikvenica Dražen Zekić je objasnio da mala dionica migrantske rute prolazi područjem Vinodolske općine i Novog Vinodolskog. Zahvaljujući aktivnostima policije, uz pomoć građana, situacija je pod kontrolom, rekao je načelnik policijske postaje te apelirao na građane da se ne dovode u situaciju da oni postupaju prema migrantima već da obavijeste policiju koja će u suradnji sa susjednim postajama ili mobilnom skupinom ravnateljstva policije reagirati.

U izvješću o sigurnosnoj situaciji za 2018. godinu za područje Vinodolske općine načelnik Policijske postaje Crikvenica Dražen Zekić istaknuo je da je 2018. godina jedna od najboljih godina s aspekta sigurnosti.

Lani je počinjeno 21 kazneno djelo, što je 16 kaznenih djela manje no preklani. Prevladava zlouporaba droga. Povećan je i broj prekršaja vezan uz druge. I u segmentu Stanje javnog reda i mira, evidentirano je šest prekršaja manje no preklani. Kad je riječ o ostalim prekršaji, broj je pao sa 103 na 72. Najčešće se radi o nenošenju osobne iskaznice. Smanjen je i broj prometnih prekršaja s 21 na 19. Lani je jedna osoba teže stradala (preklani tri).