Novi (ne) treba konkurirati Crikvenici u adventu

Žustra rasprava na aktualnom satu gradskog vijeća o novljanskim blagdanskim događanjima

Novi Vinodolski – Na aktualnom satu gradskog vijeća Novog Vinodolskog najzanimljivija točka bilo je novljanski advent. Mihael Jovanović (SDP) je pohvalio advent u Crikvenici i izrazio žaljenje što Novi ne može napraviti advent poput crikveničkog. Zdravica Novoj zaslužuje pohvalu, no nemojmo u prosincu ostati samo na Zdravici. Gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić je istaknuo da imamo advente na svakom koraku i da je Novi Vinodolski premali grad da bi radio ozbiljan advent. Piškulić je podsjetio da je Grad participirao u lanjskom adventu u hotelu Lišanj, gdje se podiglo i klizalište, izuzetno zahtjevan i “skup” sport, no imali smo neku posjećenost samo preko vikenda.

Uslijedila je živa rasprava o adventu. Vijećnik Velibor Topolovec (HSS) smatra da Novi ne može niti treba konkurirati Crikvenici u adventu i istaknuo sljedeće: Kad nešto organiziramo u gradu, mi trebamo biti prvi koji će podržati događanje, a niti zaposlenike gradske uprave, niti vijećnike ne vidim previše na manifestacijama. Događa se da neke udruge na dan manifestacije organiziraju izlete i odvuku iz grada stotinu ljudi koji bi inače došli na događanje u Novom.

Jovanović je uzvratio da nikad neće pristati da se Novi ne može mjeriti s Crikvenicom. Govorili su da se maškare više nikad neće vratiti u  Novi, a da li su se vratile? Imamo pun dom, objašnjavao je Jovanović i poručio da je sve izvedivo uz angažman ljudi.

Na aktualnom satu je gradonačelnik Piškulić informirao vijećnike da je natječaj za koncesiju za gradsku plažu poništen i poslan na doradu zbog greške, što znači da nije mogao ići na sljedeću sjednicu županijske skupštine već će se naći na dnevnom redu na skupštini u siječnju.

Jovanović je na aktualnom satu, u svjetlu borbe protiv plastike, apelirao da se i Novljani suprotstave plastici. Predložio je da se za prvi korak izbaci plastika s manifestacija koje organizira Grad Novi Vinodolski.

error: Content is protected !!