Novljanski vatrogasci drugi na susretu hrvatskih i slovenskih kolega

Susretu mladih vatrogasaca Slovenije i Hrvatske u Črnomelju okupio je 32 ekipe

ČRNOMELJ Ekipa vatrogasne mladeži DVD San Marino Novi Vinodolski nastupila je u Črnomelju u Sloveniji na 22. Susretu mladih vatrogasaca Slovenije i Hrvatske. Na susretu koji je okupio 32 ekipe i ima natjecateljski karakter Novljani su predstavljali Primorsko-goransku županiju Za istaknuti je da su novljanski mladi vatrogasci bili i jedina ekipa sa mora, ovog puta od Trsta do Dubrovnika.

U izuzetno jakoj konkurenciji ekipa DVD San Marino plasirala se na drugo mjesto zaostavši za prvoplasiranom ekipom svega 13 stotinki. Da su dali sve od sebe govori i činjenica da su ostvarili i svoj, a ujedno i županijski natjecateljski rekord odradivši vježbu za 44,91 sekundi.

Susret uz natjecateljski karakter ima i cilj povezivanje i upoznavanja vatrogasne mladeži iz Slovenije i Hrvatske. Organizirana je i takozvana Vatrogasna olimpijada u sportskim igricama u kojoj su nastupile mješovite ekipe. I u tom natjecanju Novljani nisu razočarali. U mješovitim ekipama sa DVD-om Koprivnica i DVD-om Nuštar osvojili su drugo i treće mjesto od 31 prijavljene ekipe. Natjecatelje su pozdravili, te najboljima uručili medalje i pehare visoki dužnosnici Gasilske zveze Slovenije i Hrvatske vatrogasne zajednice.