Oštetio starije osobe za 100 tisuća kuna: davali mu osobne podatke za ugovore za mobitel

Lažno se predstavljajući kao stranac, 42-godišnjak je oštetio 14 starijih osoba, među njima i Crikveničane

CRIKVENICA ​Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka, u suradnji sa službenicima I. policijske postaje Rijeka te crikveničke policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela na štetu 14 hrvatskih državljana.

Policija ga sumnjiči da se od ožujka do srpnja lažno predstavljao kao stranac u Hrvatskoj, koristio starosnu dob i lakomislenost te ih naveo da sklope pretplatničke ugovore za mobilne uređaje koristeći svoje osobne podatke. Prevarene je uvjeravao da mu ugovori trebaju kako bi kupio mobitel te da će on podmirivati ugovorene obveze. Međutim, uz plaćene mobitele, zadržao je i potpisane ugovore te tako oštećenike doveo u zabludu i materijalno oštetio.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je istovrsna kaznena djela osim na području Rijeke i Crikvenice, počinio i na području karlovačke, zadarske i zagrebačke županije. Navedenim kaznenim djelima oštetio je ukupno 14 hrvatskih državljana za oko 100 tisuća kuna.

Počinitelj je uhićen jučer na području Zagreba i priveden na kriminalističko istraživanje u Rijeku. Zbog osnovane sumnje u počinjenje 15 kaznenih djela prijevare, 42-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku, izvješćuje PU primorsko-goranska.