Plukavec na čelu reaktivirane Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

U Središnji odbor UDVDDR-a izabrani su Ivica Zoričić, Damir Jurišić, Ivica Šimičević i Ivica Butorac

Crikvenica – Umirovljeni časnik Hrvatske vojske Branko Plukavec izabran je za predsjednika reaktivirane Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Crikvenice. Na izvanrednom izbornom saboru UDVDDR-a, sazvanom jer udruga posljednjih godina nije djelovala, sudjelovalo je 68 branitelja. Tako Crikvenica opet ima tri braniteljske udruge.

U uvodnom dijelu o dosadašnjem djelovanju UDVDR-a u Crikvenici govorio je dr. Vinko Lolić, prvi predsjednik Udruge, a potom je dosadašnji zamjenik predsjednika Ivica Zoričić obrazložio situaciju u kojoj se Udruga našla u posljednje vrijeme. Uz predsjednika Plukaveca u Središnji odbor Udruge izabrani su Ivica Zoričić, Damir Jurišić, Ivica Šimičević i Ivica Butorac. NO čine Bernard Dobrinić, Milorad Barac i Robert Car, a Sud časti Robert Košuljandić, Ivica Vukić i Martin Žarić.

Branko Plukavec

Predsjednik UDVDR Primorsko-goranske županije Ivan Bogdanić izrazio je zadovoljstvo aktiviranjem crikveničkog ogranka. Čestitke novoizabranom vodstvu i pozive na suradnju uputili su predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Vinodol Ivica Šubat i predsjednik crikveničke HVIDR-e Davor Pavičić.

Predavanje o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji održao je suradnik UDVDR PGŽ za besplatnu pravnu pomoć Darko Logožar. Logožar je predstavio novine koje donosi novi Zakon o braniteljima, a konkretna pitanja mogu se Logožaru postaviti na broj 051/261-656.

error: Content is protected !!