Posljednji potpis ministra Marića: Novi dobio zemljište vrijedno šest milijuna kuna

Na zemljištu uz novljansku luku, gdje je nekad šumarija imala garažu, niknut će parkiralište s 200-250 parkirnih mjesta, a blizu nogometnog stadiona država je dala zemljište za vatrogasni dom

Novi Vinodolski – Država je darovala Gradu Novom Vinodolskom dvije parcele vrijedne šest milijuna kuna. Na njima će se graditi vatrogasni dom i parkiralište. Vrjednije zemljište, procijenjeno na četiri milijuna kuna, nalazi se uz samu novljansku luku, na lokaciji koju je nekad kao garažu koristila šumarija. Na gotovo četiri i pol tisuće kvadrata do sljedeće sezone bi trebalo niknuti parkiralište kapaciteta 200-250 automobila i manji trg. Drugo zemljište, od tri i pol tisuće kvadrata, rezervirano za vatrogasni dom, vrijedno je dva milijuna kuna. Nalazi se blizu nogometnog igrališta na Bahalinu.

Darivanje zemljišta ostat će zapamćeno kao posljednji potpis ministra državne imovine Gorana Marića. Naime, nakon potpisivanja ugovora pred brojnim je novinarima dao neopozivu ostavku. U svojih posljednjih pet ministarskih minuta Marić je izrazio veliko zadovoljstvo darivanjem dviju parcela obzirom da se vrijedno zemljište nije uspjelo privesti svrsi punih 30 godina. Čak i 45, kako je ministar Marić čuo po dolasku u Novi Vinodolski. Ministar Marić je čuo od Novljana da se ruševna kuća na parceli kolokvijalno nazivala “štakor barom”. Više se neće tako zvati, poručio je zadovoljno ministar Marić.

Pomoćnica ministra Pintar, gradonačelnik Piškulić, ministri Marić i Butković

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić izrazio je zadovoljstvo dobivanjem vrijednog zemljišta. Ministar mora, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković poručio je da mu je drago da je dočekao ovaj dan jer je kao gradonačelnik Novog 11 godina pokušavao riješiti problem bivše garaže šumarije. Butković je zadovoljan i zbog skorog rješavanja doma za vatrogasce koji su, prema njemu, jedna od najorganiziranijih i najaktivnijih novljanskih udruga.

error: Content is protected !!