Prije povratka treninzima, moramo ispitati kvalitetu mora na plivalištu

Predsjednik VK Crikvenica Brozičević je upozorio da je nekoliko godina upitna kvaliteta mora na gradskom plivalištu. Nečistoća je vidljiva na oko, no ne možemo dokazati da (ne)kvaliteta mora izaziva zdravstvene probleme (mučnine, reakcije na koži), kaže predsjednik VK Crikvenica

CRIKVENICA Održan je sastanak izvršnog odbora Vaterpolo kluba Crikvenica te sastanak s roditeljima mladih vaterpolista. Mladi vaterpolisti Crikvenice počet će trenirati čim dopuste vremenske prilike. Dotad ćemo održati nekoliko treninga na otvorenom, najavio je trener Zoran Brozičević podsjetivši da je posljednji trening održan 10. ožujka u bazenu Thalassotherapije. Do listopada vaterpolisti neće koristiti bazen i dvoranu, a morali su otkazati Memorijal Darka Brnjca i Divlju ligu te odlazak na turnire. VK Crikvenica je savezu potvrdio zainteresiranost za treću ligu koja bi mogla okupiti četiri do pet klubova. VK Crikvenica predložio je da se sredstva iz proračuna Grada Crikvenice namijenjena za sufinanciranje korištenja sportskih objekata (bazena Thalassotherapije i dvorane Srednje škole “dr. Antuna Barca”) tijekom dijela ožujka, travnja, svibnja i polovice lipnja, preraspodijeli drugim sportskim udrugama.

Brozičević je upozorio da je zadnjih nekoliko godina upitna kvaliteta mora na gradskom plivalištu. Nečistoća je vidljiva na oko, no ne možemo dokazati da (ne)kvaliteta mora izaziva zdravstvene probleme (mučnine, reakcije na koži). Tražit ćemo od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo provjeru kvalitete mora na plivalištu. Ako ne zadovolji, morat ćemo tražiti alternativne lokacije za treninge. Potrebno je provjeriti i dno plivališta jer je svašta bacano u plivalište (boce i oštri predmeti). Brozičević je podsjetio da se u rujnu predviđa početak rekonstrukcije plivališta. Svi se borimo i priželjkujemo zatvoreni bazen u Crikvenici, a u Gradu su nam rekli da će se projekt realizirati za dvije do četiri godine, rekao je Brozičević.

Brozičević je izvijestio o sastanku s gradonačelnikom Crikvenice na kojem se razgovaralo o gradnji zatvorenog bazena i rekonstrukciji plivalište. Postavljeno je pitanje korištenja kućice na plivalište, oko koje Grad vodi sudski postupak s Crikveničkim plivačkim klubom (CPK). Dobivena je informacija da je donesena prvostupanjska presuda u korist Grada.
“Žalosno je da mi, koji smo ponikli i odrasli u tom klubu, i potom osnovali vaterpolo klub, već skoro jedno desetljeće nemamo pristup tim prostorijama, iako bismo kao crikvenička udruga sporta na vodi trebali imati potpuno pravo na to”, kaže Brozičević i zahvaljuje Gradu Crikvenici što svake godine dopremi montažnu kućicu za pohranu opreme.

VK Crikvenica u svom pogonu okuplja više od 40 mladih vaterpolista, u dobi od 7 do 17 godina. Njih 30 ima važeće registracije dok je petnaestak djece pristupilo ove zime.
“Bilježimo uistinu povećan interes mladih za ovaj sport, a u zadnje vrijeme čak i djevojčica. U pogonu je i desetak seniora starijih od 21 godine, što uz pedesetak punoljetnih članova sa plaćenim godišnjim članarinama čini respektabilnu brojku ljudi koji prate i podržavaju VKC.

Izborna skupština kluba održat će se 27. lipnja. Izvšnom odboru u sastavu: Zoran Brozičević (predsjednik), Mladen Gržičić (dopredsjednik), Andrea Brnjac (tajnik), Marko Car, Marko Brnjac, Goran Ježić, Luka Lončarić, Bojan Car, Silvio Ratković, Marija Karlović i Stipe Galić ističe mandat te je potrebno izabrati novo vodstvo kluba.

error: Content is protected !!