Primanje za brončanog svjetskog juniora Klarića u Vinodolskoj općini

Najavljeno je natkrivanje boćališta s četiri staze u Klarićevom Driveniku

Bribir – Načelnik Vinodolske općine Marijan Karlić sa suradnicima primio je brončanog Filipa Klarića povodom osvajanja bronce na juniorskom svjetskom prvenstvu u disciplini štafetno brzinsko izbijanje. Mladi boćar iz Drivenika osvojio je treće mjesto sa svojim suigračem Lovrom Šipekom.

Počašćeni smo tvojim rezultatima i zahvaljujemo na sportskoj promidžbi naše Općine, rekao je načelnik Vinodolske općine Marijan Karlić dodajući da Općina ulaže u igrališta te da postoje veliki planovi za boćalište u Driveniku.

Sljedeće godine se možeš prijaviti za stipendiju kao vrhunski sportaš, rekao je Karlić mladom Driveničanu koji će dobiti i financijsku potporu Općine za uspjehe.

Filip je u ovoj godini nastupao za BK Drivenik u trećoj Županijskoj ligi, za BK Sv. Jakov Jadranovo u trećoj Hrvatskoj ligi Istra – Primorje, za juniorsku ekipu BK Sv. Jakov na prvenstvu županije i na prvenstvu Hrvatske. Boćao je za kadetsku i juniorsku hrvatsku boćarsku reprezentaciju.

Filip je dvostruki kadetski prvak Hrvatske (bližanje i izbijanje u krug te u disciplini par klasično), trostruki juniorski prvak Hrvatske (štafetno brzinsko izbijanje, par klasično i pojedinačno klasično), proglašen je najboljim juniorom države, sa juniorskom ekipom BK Sv. Jakov viceprvak je Hrvatske. Filip je sa suigračem Šipekom postigao novi juniorski rekord u štafetnom brzinskom izbijanju. Od 56 izbačenih pogodili su 47 boća.

Filip je još kadet, a već je u uzrastu juniora postigao velike, velike rezultate. Pred njim je zaista jedna velika sportska karijera, rekao je njegov trener Vjekoslav Matetić.

Filip ide u prvi razred elektrotehničke škole u Rijeci, a iza dobrih rezultata stoji i obiteljska podrška. Najveći navijači su tata Damir, također boćar BK Drivenika, mama Maja i sestra Mateja.

Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Vinodolske općine Miljenko Šimić najavio je natkrivanje i zatvaranje boćališta u Driveniku. Pokrivanje betonskom konstrukcijom četiri staze stajat će oko milijun i pol kuna, a zajedno sa zatvaranjem projekt bi koštao oko dva i pol milijuna kuna.

Do lipnja će Općina pripremiti kompletnu dokumentaciju, a tada slijedi pronalaženje sredstava za investiciju. Na području Vinodolske općine 100 je aktivnih igrača, među njima i desetak mladih. Oko 250 žitelja Općine angažirano je oko boćanja. Samo u Driveniku je 20 registriranih boćara.