Profesoru Tkalecu državna nagrada tehničke kulture Faust Vrančić

Koliko vrijedi nagrada profesora tehničke kulture iz OŠ Zvonka Cara, svjedoči podatak da je zadnji put nekome iz Primorsko-goranske županije dodijeljena prije petnaest godina

Zagreb – Profesor tehničke kulture u OŠ Zvonka Cara Crikvenica Ivo Tkalec primio je Državnu nagradu tehničke kulture Faust Vrančić za 2018. godinu.

U Hrvatskom saboru, Dvorani Josipa Šokčevića, dodijeljeno je 11 nagrada. Uz nagradu za životno djelo i dvije godišnje nagrade udrugama, dodijeljeno je osam godišnjih nagrada pojedincima. Među njima i prof. fizike i tehničke kulture i stručnom spec. inženjeru sigurnosti i zaštite Ivi Tkalecu iz Rijeke.

Da nije jednostavno dobiti ovu nagradu, najbolje svjedoči podatak da je zadnji put nekome iz Primorsko-goranske županije dodijeljena prije petnaest godina. „Nagrada je  zaslužena, potpuno zaslužena, jer nemjerljiv je doprinos koji naš kolega Ivo Tkalec daje prvenstveno mladim naraštajima, ali i drugim odgojno- obrazovnim djelatnicima iz područja tehničke kulture”, poručili su iz OŠ Zvonka Cara.

Profesor Tkalec posebno je ostao zapamćen po uspjesima na natjecanjima iz prometa. Kao mentor je vodio ekipu crikveničke škole do tri naslova županijskih prvaka, do titule državnog prvaka, a Crikveničani su predstavljali Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Poljskoj uz mentorstvo prof. Tkaleca.