Proširuje se groblje u Kraljevici i uređuje plaža Oštro

U povećanje kapaciteta groblja i novu pristupnu ceste uložit će se 1,1 milijuna kuna. Na Oštru se ulaže 600 tisuća kuna

KRALJEVICA Iako je korona virus usporio život, ne može ga paralizirati. U Gradu Kraljevici potpisan je 600 tisuća kuna vrijedan ugovor o sanaciji pomorskog dobra. Radi se o središnjem dijelu glavnog kupališta Oštro koji je došao na red nakon lanjskog uređenja lukobrana i sunčališta u vrijednosti od milijun kuna. Kompletnu sanaciju Oštra najvećim dijelom, 90 posto, financira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Gradonačelnik Dalibor Čandrlić potpisao je ugovor za prvu fazu proširenja groblja vrijedan gotovo 800 tisuća kuna. Tome treba dodati i izgradnju pristupne ceste za novi dio groblja Kraljevica u zaleđu mrtvačnice. Cesta je vrijedna 300 tisuća kuna.

“U prvoj fazi predvidjeli smo izgradnju dva polja s 32 grobna mjesta (64 ukupno). Nakon toga prema projektu, sukladno interesu i potrebama nastavljamo s drugom fazom (dodatnih 64 grobnih mjesta, sveukupno 128), koja će se prema glavnom projektu protezati na prostoru iza Kalvarije, tvoreći jedinstvenu međusobno povezanu cjelinu sa samom Kalvarijom i postojećim poljima u tom dijelu groblja”, poručuje gradonačelnik Kraljevice.

U tijeku je niz drugih projekata. Odabran je izvođač za cestu Podbanj II (nastavak na nedavno izgrađenu dionicu Podbanj I). Ulaganje iznosi 2,3 milijuna kuna. Poslana je pravomoćna građevinsku dozvolu u APN za POS-ove stanove i poslovne prostore u Šmriki te se kreće u postupak odabira izvođača radova. Očekuje se da će i izgradnja stanova skoro krenuti.

Grad Kraljevica dobio je 300 tisuća kuna iz EU izvora (LAG) za uređenje dječjeg parka nadomak novih stanova. Uskoro će se otvoriti natječaj za izvođača. Uskoro će se raspisati natječaj za uređenje prve faze plaže Lipica. U prvoj fazi uložit će se više od 700 tisuća kuna. Druga faza prijavit će se na natječaj Ministarstva turizma koji kontinuirano sufinancira uređenje plaža.