Raspored susjedskih derbija: već u drugom kolu Nehaj – Naprijed, u posljednjem Vinodol – Crikvenica

Tri jesenske subote čeka nas dvostruki derbi program u ogledima Crikvenice, Naprijeda, Nehaja, Kraljevice i Vinodola

Prvenstvo 3. HNL Zapad starta za točno deset dana. U prvom kolu aktualni prvak Crikvenica trebao bi u Buje. Nehaj će trajektom na Cres, a 100-godišnjak s Hreljina na svojoj Lonji otvara prvenstvo protiv Rudara. Renovirani Vinodol premijeru će imati na Bahalinu protiv novaka Medulina.

Vjerojatno nas čeka neizvjesno prvenstvo, kako u borbi za titulu, tako i u borbi za opstanak. Teško je nagađati koji će klubovi igrati derbije obzirom da najboljih više nema u ligi. Grobničan i Jadran zakoračili su u jedinstvenu treću ligu, a aktualni prvak Crikvenica ostao je bez šampionske ekipe.

No, sigurno je da će ogledi susjeda uvijek biti derbi s posebnim nabojem. Kada će međusobno snage odmjeriti ekipe iz Hrvatskog primorja, Crikvenica, Kraljevica, Naprijed, Nehaj i Vinodol? Prvi derbi čeka nas već u drugom kolu, u Senj stiže Naprijed. Vratar Herman protiv svog bivšeg kluba. Već u trećem kolu na Bahalin stiže Kraljevica. I opet bivši protiv bivšeg. Andrej Petrinović protiv Vinodola. U petom kolu na Lonju bi trebala stići Crikvenica. Crikvenički šampioni Merle i Imeraj u Naprijedovom dresu protiv nove Crikvenice. Tri subote imat ćemo dvostruki derbi program. U šestom kolu igraju Crikvenica i Kraljevica te Nehaj i Vinodol. Mazzarolli i Godinić protiv svojih bivših klubova. U devetom kolu sastaju se Vinodol i Naprijed te Kraljevica i Nehaj. U 12. kolu sučelit će se Crikvenica i Nehaj te Naprijed i Kraljevica.

Uvijek zanimljiv derbi Vinodola i Crikvenice igrat će se u posljednjem kolu. No, nakon nekoliko godina u obrnutim ulogama. Novljani trljaju ruke gledajući raspored. Sanjaju o tituli koju bi mogli na proljeće proslaviti u Crikvenici. Ljepša solucija od slobodnog posljednjeg kola. Jedno je sigurno, malo će se igrača prepoznati. Puno govori naslovna fotografija. Od četvorice igrača na fotografiji, niti jedan neće igrati na derbiju u studenom na Bahalinu.

Susjedski derbiji

 • 2. kolo: Nehaj – Naprijed (3. rujna)
 • 3. kolo: Vinodol – Kraljevica (10. rujna)
 • 5. kolo: Naprijed – Crikvenica (24. rujna)
 • 6. kolo: Crikvenica – Kraljevica (1. listopada)
  6. kolo: Nehaj – Vinodol (1. listopada)
 • 9. kolo: Vinodol – Naprijed (22. listopada)
  9. kolo: Kraljevica – Nehaj (22. listopada)
 • 12. kolo: Crikvenica – Nehaj (12. studenog)
  12. kolo: Naprijed – Kraljevica (12. studenog)
 • 13. kolo: Vinodol – Crikvenica (19. studenog)
error: Content is protected !!