Uspjeh plesačica Velepič iz Kraljevice: otvaraju im se vrata akademija gdje od 400-500 kandidata prođe 20 najboljih

Mia će na umjetničku akademiju u Nizozemsku, a mlađa Petra je na najboljem putu za Nizozemsku

KRALJEVICA Članice Plesnog kluba Dance Queen iz Kraljevice, višestruke državne prvakinje, Mia i Petra Velepič, koje već 12 godina plešu u klubu, napravile su veliki korak u svojoj plesnoj karijeri. Mia Velepič (19 godina) primljena je na prestižnu akademiju ArtEZ University of the Arts u Nizozemskoj. Za mjesto na akademiji konkuriralo je 400 plesača iz cijelog svijeta, a 19-godišnjakinja iz Kraljevice je ušla među 20 odabranih.

Dvije godine mlađa Petra mogla bi sestrinim putem. U Nizozemsku. Petra je na Summer Dance Intensive u Toscani, kao jedina Hrvatica, dobila izravnu pozivnicu profesora prestižne nizozemske akademije Codarts za jednogodišnju predakademsku pripremu koja trasira upis na akademiju glazbe, plesa i cirkusa Codarts Rotterdam i Zurich University of the Arts. Do predakademske pripreme je iznimno teško doći, filter su višestruke audicije. Talent djevojke iz Kraljevice je primijećen odmah, auducije su suvišne. Stigla je pozivnica koja će još malo pričekati.
– Najprije trebam završiti četvrti razred, a onda će doći vrijeme za odlazak na jednogodišnju akademsku pripremu, kaže Petra koja preferira odlazak na akademiju u Nizozemsku, gdje se prijavi 500 kandidata, a prođe 20.

error: Content is protected !!