Skupština Udruge karnevalista u Moslavini, zastupljen i Senj

I ova skupština bila je prigoda za izmjenu karnevalskih iskustva, rekao je predsjednik Udruge Ivan Prpić iz Senja

SENJ Ovogodišnja skupština Hrvatske udruge karnevalista kojoj je prisustvovao i predsjednik udruge Ivan Prpić iz Senja održana je proteklog vikenda u moslavačkom kraju. Skupštini, koja se održala pod pokroviteljstvom Grada Kutine i TZ Kutine, prisustvovao je veliki broj izaslanika iz cijele Hrvatske koji su u službenom dijelu analizirali aktualnu problematiku. Prihvatili su program rada za 2020. godinu, a u članstvo su primili Karnevalsku udrugu Rašpin Jute iz Trogira. Karnevalisti su imali prigodu i družiti se te upoznati kulturno – povijesne i prirodne osobitosti moslavačkog kraja.
Hrvatska udruga karnevalista osnovana je 1996. godine s ciljem okupljanja građana radi organizacije karnevalskih manifestacija, sudjelovanja na karnevalskim svečanostima na području Republike Hrvatske i u inozemstvu, sakupljanja saznanja o uporabi uređaja i kostima u odnosu na tradiciju karnevala u Hrvatskoj i u inozemstvu. Organiziraju i prigodne izložbe u svrhu očuvanja hrvatskih karnevalskih tradicija i običaja, a zadaća Udruge je i poticanje zanimanja mladeži za sudjelovanje u karnevalskim običajima.
“I ova Skupština bila je prigoda za izmjenu karnevalskih iskustva te je aktivnim sudjelovanjem svih sudionika i brojnim konstruktivnim prijedlozima, otvorila nove pretpostavke i spoznaje za još kvalitetnijom promocijom nacionalne karnevalske baštine, a time i udruge u cjelini. Bili smo i ostali otvoreni za sve one koje istinsku ljube karneval kao baštinu, a čija se ljepota prepoznaje u njegovoj različitosti”, rekao je Ivan Prpić.
Sljedeća skupština udruge održat će se na proljeće 2020. godine u Krku, a jesenska sjednica bit će u Vinkovcima.

error: Content is protected !!