FOTO: Stipendije za 21 učenika i 14 studenata – Vi ste najbolje što Kraljevica ima

Gradonačelnik Čandrlić prenio je učenicima japansku poslovicu: “Nitko na svijetu nije jači od čovjeka koji zna”.

Kraljevica – Povodom Mikuljne u Kraljevici, Dana zaštitnika župe i Grada Kraljevice svečano su potpisani stipendijski ugovori sa mladim Kraljevičanima. Kraljevica je dodijelila 21 učeničku i 14 studentskih stipendija. U gradskoj vijećnici učenike, studente i njihove roditelje dočekali su gradonačelnik Dalibor Čandrlić, zamjenica gradonačelnika Paula Vučković te predsjednica gradskog vijeća Vesna Špalj.

Zamjenica gradonačelnika čestitala je učenicima i studentima na uspjesima te istaknula da je Kraljevica ove školske odnosno akademske godine dodijelila najviše stipendija od svog osnutka. To je sigurno razlog za ponos i vama i Kraljevici, poručila je zamjenica gradonačelnika.

Gradonačelnik Čandrlić prenio je učenicima japansku poslovicu: “Nitko na svijetu nije jači od čovjeka koji zna”. Neka stipendije budu dodatni poticaj za učenje, rekao je kraljevički gradonačelnik i naglasio da su učenici i studenti najbolje što Kraljevica ima, da gradska vlast želi poticati mlade na učenje te da vjeruje da će stipendisti svojim znanjem jednog dana svojim radom i znanjem vratiti svom gradu sve što je uloženo u njih.

Učeničke stipendije zaslužili su Gabriel Drenik, Lucija Tomić, Katarina Juričić, Anja Baršić, Lucija Hefler, Ema Cifrek, Lorena Nemčić, Ela Maljković, Lovro Šupraha, Borna Znamenaček, Andro Depeder, Mario Cerović, Katarina Jureša, Stela Kirac, Marta Pešut, Gorana Đurić, Maja Pešut, Mia Velepič, Nika Radović, Leon Dizdarević i Mirjana Babić.

Stipendije za akademsku godinu 2018./19. dobili su studenti: Lorena Bruketa, Silvija Vulinović, Kristijan Jerčinović, Ivana Budisavljević, Ani Perušić, Jelena Petek, Kristijan Vulinović, Bruno Bakić, Doris Toić, Matea Pešut, Morena Devčić, Korina Ažić, Dorian Dizdarević i Hamzalija Suljić.

Stipendije su dodijeljene svim kandidatima čije su prijave zadovoljile tražene kriterije. U proračunu Grada Kraljevice za 2019. godinu osigurano je za učeničke i studentske stipendije 105 tisuća kuna. Učenici će primati stipendiju od 400 kuna mjesečno, a studenti 500 kuna mjesečno do kraja školske odnosno akademske godine.

Dodjeljene Stipendije Za 21 Učenika I 14 Studenata

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!