Svjetski prvaci u odbijači Novkovski i Barišić

Na crikveničkom turniru u odbijači sudjelovalo je 11 parova

CRIKVENICA Svjetsko prvenstvo u odbijači, crikveničkoj igri koju su izmislili crikvenički vaterpolisti kao vježbu na treningu pa je zbog atraktivnosti postala svakodnevnica Gradskog plivališta, doživjelo je svoju petu ediciju. Ovogodišnji turnir okupio je 11 parova. Napete borbe s tribina je pratio i aktualni kapetan hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivan Krapić koji je rijetke trenutke odmora u teškim pripremama za EP u Splitu iskoristio za dolazak u Crikvenicu na ovaj turnir.

Ivan Krapić i Bojan Car

U grupi A su dobar otpor kasnijim pobjednicima Marku Novkovskom i Marku Barišiću pružili otac i sin, Deni i Lucas Pavlić. Najuzbudljivija i najbolja partija kvalifikacijskog dijela je bio ogled oca i sina, Roberta i Luke Barišića koji su eliminirali iskusne Dejane: Pupovca i Blažičevića nakon produžetka. Grupu B i grupu D su bez većih problema u svoju korist riješili parovi Fran Pavlić – Enrino Škiljan i Toni Matejčić – Andrija Miklić (najmlađi par koji je izborio polufinale).

U polufinalu su Novkovski i Barišić u uzbudljivoj završnici ipak svladali odlične Matejčića i Miklića rezultatom 7:6. Ništa manje nije bilo uzbudljivo ni u drugom polufinalu u kojem su Pavlić i Škiljan pobijedili Barišiće rezultatom 7:5. U finalu su dva Marka (Novkovski i Barišić) pobijedila Pavlića i Škiljana 7:6.

error: Content is protected !!