U Crikvenici 59-godišnjak prodavao kokain, prijetio i napao

Policija je utvrdila da je lani i ove godine osumnjičeni u više navrata prodao i dao na korištenje kokain

CRIKVENICA Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica, u suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske, proveli su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje, ali i zlouporabe droge, izvješćuje PU primorsko-goranska.

Policija ga sumnjiči da je 2. lipnja u Crikvenici verbalno i fizički napao 39-godišnju hrvatsku državljanku te joj uputio ozbiljne prijetnje. U sklopu kriminalističkog istraživanja, a sukladno nalogu suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena je pretraga nekoliko vozila, doma i prostorija kojima se 59-godišnjak koristi na području Crikvenice. Pretragom je pronađeno oko 60 grama droge kokain, pakirane u više vrećica, 12 ampula lijeka za koji nije imao potrebnu medicinsku dokumentaciju, zatim manja količina droge marihuana, digitalna vaga i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela. Utvrđeno je da je navedena droga bila namijenjena za daljnju preprodaju.
Istraživanjem je također utvrđeno da je 59-godišnjak tijekom 2020. i ove godine drugim osobama u više navrata prodao i dao na korištenje drogu kokain. Pretragom doma osumnjičenika je k tome pronađena i ručna bomba M-75 koju je ilegalno posjedovao 57-godišnji hrvatski državljanin.

Po završetku istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje te tri kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 59-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.
Nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem se kazneno prijavljuje i 57-godišnjak za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

FOTO Ye Jinghan (Unsplash)

error: Content is protected !!