U Crikvenici, Novom i Vinodolu zaustavljen rast korone?

Treba biti oprezan s ocjenom, obzirom da se radi o kratkom periodu u kojem brojke padaju

CRIKVENICA Sudeći po statistici, zaustavljen je rast epidemije korone u dobrom dijelu Hrvatskog primorja. No, treba biti oprezan s ocjenom, obzirom da se radi o kratkom periodu u kojem brojke padaju. I voditi računa o činjenici da broj evidentiranih ne mora održavati pravo stanje.

Crikvenica ima 163 evidentirana slučaja. U posljednja dva dana zabilježeno je pet slučajeva, a bilo je dana s više od 20 novooboljelih. Novi Vinodolski je na 83 pozitivna. U posljednja dva dana tek jedan novooboljeli, a protekli tjedan bilježilo se po desetak slučajeva dnevno. Vinodolska općina ima 39 slučajeva. Posljednji novi zabilježeni slučaj evidentiran je prije četiri dana. Posljednja tri dana Vinodolska općina nema novooboljelih.
Bakar ima 90 oboljelih, Kraljevica 66, a Senj 55. Obzirom na brojke koje “šaraju” teško je izdvojiti zaključak.

Nakon Rijeke (1.354 oboljelih) u posljednjih nekoliko dana drugo mjesto po broju pozitivnih od Crikvenice je preuzelo Viškovo sa 192 slučajeva. Crikvenica je na trećem mjestu po broju oboljelih, a više od 100 oboljelih na području Primorsko-goranske županije imaju Čavle (141), Matulji (119), Kastav (114), Jelenje (112)…

error: Content is protected !!