U Šmriki ubrzo počinje gradnja POS-ovih stanova

Potpisivanjem ugovora između Grada Kraljevice i APN-a formalno se ušlo u zadnju fazu pripreme za gradnju koja starta na jesen

Kraljevica – Potpisan je ugovor o prijenosu vlasništva zemljišta između Grada Kraljevice i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) kojim se formalno ušlo u zadnju fazu pripreme za gradnju POS-ovih stanova u Šmriki. Zgrada POS-a podići će se uz dom u Šmriki. Na tri etaže gradit će se osam stanova i tri poslovna prostora te urediti prostor ispred zgrade koji će u perspektivi postati trg odnosno centar Šmrike koja bilježi rast stanovnika zbog svog položaja i prometne povezanosti.

Gradnja bi trebala startati na jesen, a u roku od godinu dana od početka radova, u Šmriki će se dijeliti ključevi stanova. Investicija je vrijedna 6,1 milijun kuna, a Republika Hrvatska participirat će s milijun kuna poticaja.

Ugovor je potpisan u gradskoj vijećnici Kraljevice, koju je gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić nazvao “mjestom dobrih potpisivanja” podsjetivši na niz potpisanih ugovora koji su otvorili značajne investicije u Kraljevici. Prije godinu dana u vijećnici je potpisan ugovor o obnovi javne rasvjete vrijedan 11 milijuna kuna, ugovor za cestu Podbanj. S Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture ugovor za obnovu lukobrana i plažnog prostora na Oštru i Bakracu vrijedan 1,35 milijuna kuna odnosno ugovor o obnovi Carova “težak” sedam milijuna kuna. Prvi čovjek Kraljevice je najavio nova potpisivanja ugovora. Za cestu Podbanj 2 vrijedan 1,35 milijuna kuna te za izuzetno značajnu investiciju, uređenje okoliša dvorca Frankopan, za što je izabran izvođač koji bi u posao trebao krenuti za mjesec dana.

Direktor APN-a Slavko Čukelj pohvalio je napore Grada Kraljevice koji je pripremio zemljište i izgradio pristupnu cestu te složio listu prioriteta s 32 zainteresirana mještana.

error: Content is protected !!