Uskršnje kolo nudi dva lokalna derbija, u Senju i Kraljevici

U Senj stiže Naprijed, a na Oštro dolazi Borac

Uskršnje kolo nudi dva lokalna derbija. U 3. HNL Nehaj na svom terenu dočekuje Naprijed. Obje ekipe današnju utakmicu dočekuju ohrabrene igrama i rezultatima u prošlom kolu. Senjani su protiv lidera u Crikvenici vodili do samog kraja susreta, a pobjeda im je pobjegla s bijele točke. Naprijed je svladao Krk 2:0. Zimus je bura prekinula pripremni susret na Hreljinu. Danas neće biti bure, a bilo bi lijepo da zapuše bura dobrih poteza. U prvom dijelu prvenstva Nehaj je pobijedio 1:0 na Lonji pogotkom Biškupovića.

Crikveničanima je svaki susret važan u borbi za naslov. Danas na svom terenu moraju pobijediti Buje ako žele zadržati pet bodova prednosti pred Grobničanom. Jesenas je Crikvenica pobijedila u Bujama 2:1. Crikveničanima možda pomognu susjedi. Novljani gostuju upravo na Grobniku. Grobničan je favorit, ali Novljani su više puta dokazali da su tvrd orah. Na primjer, jesenas kad su golom Pećanića u izvrsnoj pobijedili Crvene 1:0.  Pobijedili su i Rudar 4;3, a s Jadranom su odigrali 3:3. Vinodol je često mina za favorite.

Jesenas su Borac i Kraljevica odigrali 2:2

U četvrtoj ligi NS Rijeka susjedski derbi: Kraljevica – Borac. Obje ekipe dobro su ušle u proljeće. Kraljevica je pobijedila Lokomotivu 6:1, uzela bod lideru Pomorcu te pružila snažan otpor Orijentu u polufinalu kupa. Borac je u dva susreta uzeo šest bodova. I to protiv trećeplasiranog Gospića i četvrtoplasiranog Medulina u gostima. Nema sumnje, zanimljiv derbi na Oštru. Borac bi se danas mogao maknuti s posljednjeg mjesta. Naime, Bakrani i Vihor imaju isti broj bodova. I gol razliku -8. Vihor je stepenicu više jer je zabio 18 golova, a Borac 17. Uz napomenu da je Borac ušao u prvenstvo s -6 bodova.
Sve utakmice igraju se u 16,30 sati.

3. HNL Zapad
Nehaj – Naprijed
Crikvenica – Buje
Grobničan – Vinodol

4. liga NS Rijeka
Kraljevica – Borac

error: Content is protected !!