Vinodolska općina ima prilike dobiti županijska sredstva za subvencioniranje autobusnih linija

Primorsko-goranska županija osigurala je 2,5 milijuna kuna za subvencioniranje usluga županijskog linijskog javnog cestovnog prijevoza putnika

RIJEKA Primorsko-goranska županija osigurala je 2,5 milijuna kuna za subvencioniranje usluga županijskog linijskog javnog cestovnog prijevoza putnika kako bi se olakšalo trenutno iznimno nepovoljno stanje u linijskom prijevozu, naveo je na redovitom susretu s novinarima zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula.

Kako je pojasnio, proces implementacije novog sustava obavljanja prijevoza putem Ugovora o javnoj usluzi nije doveden do kraja te se ovim načinom pokušava pomoći ruralnim područjima dok nadležno ministarstvo ne donese konačno rješenje.

Od ukupno raspoloživih sredstava, 1,7 milijuna kuna raspoređeno je gradovima Čabar i Vrbovsko, te općinama Brod Moravice, Fužine, Mrkopalj i Ravna Gora. Preostale četiri jedinice lokalne samouprave, koje u trenutku prve raspodjele sredstava nisu imale kompletnu dokumentaciju, a riječ je o gradu Delnice te općinama Lokve, Skrad i Vinodolskoj općini, mogu se javiti na javni poziv za prijavu projekta za drugu raspodjelu koji je otvoren do 29. rujna.

error: Content is protected !!