Rib-art na Kotoru: kada dopliva plava riba, štirna se raspjeva, a Mavrić probudi umjetnika u vama

Događanje na Kotoru dio je Mjeseca plave ribe u Crikvenici

CRIKVENICA Turistička zajednica Grada Crikvenice organizator je Mjeseca plave ribe, manifestacije koja se održava od 9. do 30. rujna, kao dio projekta Cesta plave ribe. Ako s Ceste plave ribe skrenemo na drugu, makadamsku, korak po korak, doći ćemo do Kotora. Tamo nas čeka jedinstveni doživljaj, kombinacija jazza, jela od plave ribe i umjetnosti “Rib-art na Kotoru”. Događaj je to koji će se održati u subotu od 16 do 19 sati. Moći ćete uživati u jazz nastupu Damjana Grbca i kvarteta Giipuja, ponudi miješanih hladnih predjela od plave ribe uz kapljicu vina te likovnoj radionici Marijana Mavrića i Katarine Stojević (prijave na radionicu: prijava@tzg-crikvenice.hr). Probudite umjetnike u sebi, uživajte u stvaranju vlastitih umjetničkih djela u predivnoj prirodi ili budite pratnja i podrška vašim najmlađima.

Što se glazbene kulise tiče, Giipuja je kvartet koji cjelogodišnjom turnejom naziva “100 šterni, ćo!”, sastavljenom od sto koncerata po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara, izlazi iz komfora koncertnih dvorana i klubova. Vode nas kroz jedinstveno glazbeno iskustvo, promovirajući hrvatsku autohtonu glazbu. Povezujući etno glazbu sa suvremenim jazzom, Damjan Grbac se sa svojim kvartetom otisnuo na intrigantno glazbeno putovanje, progovarajući jezikom tradicije kroz slobodu jazz improvizacije.

Nikako ne propustite vikend gastro evente na dvije “must go” lokacije, Preradovićevoj ulici u Crikvenici i Beach bar Tunar u Selcu. U živopisnom “dnevnom boravku” grada, u crikveničkoj Preradovićevoj ulici, od petka 23. do nedjelje 25. rujna vas očekuju poslastice za nepce, posebna gastro ponuda jela od plave ribe kao što su tuna burger, riblje okruglice od širuna i karbonara s “pršutom” od širuna, vinski kutak (vina vinarije Pavlomir i Grand Village Estate).

Organizator, TZ Grada Crikvenice, poziva na uživanje u sljedećem programu:
Petak 18 sati cooking show s Kathy Evans (pita od irske dimljene skuše i krumpira) i sastava Fortunal
Subota nastup klape Tramuntana
Nedjelja cooking show 10 do 13 sati, glazbeno – zabavni program 18 do 23 sata.

Mjesto s jednom od najljepših plaža na Kvarneru i jednom od najljepših lokacija za promatranje zalaska sunca je Selce, druga stanica vikend gastro putovanja. Beach bar Tunar, smješten na plaži Rokan, nudi vam tijekom posljednjeg vikenda u rujnu red druženja, red glazbe i red izvrsne hrane od plave ribe – tartar od tune, tartar od divljeg lososa, tuna steak s avokadom i mangom, tuna steak Nobu, sabljarka steak, Cezar salata sa sabljarkom, losos steak… U petak goste zabavlja klapa Kala, a subotu sastav Coffee Shop Acoustic.

error: Content is protected !!