Vojvođanski turistički radnici posjetili crikvenički Jadran

U hotelu Esplanade gosti iz Vojvodine imali su prigodu upoznati se s potencijalom kojim danas raspolaže vodeći crikveničko- vinodolski hotelijer

Crikvenica – Predstavnici 13 turističkih tvrtki iz Vojvodine koji su došli u posjet Istri i Kvarneru, zahvaljujući suradnji HGK – Županijske komore Rijeka i turističkog sektora Privredne komore Srbije, posjetili su i crikveničko-vinodolsku rivijeru te Jadran d.d. U crikveničkoj hotelskoj kući Jadran ističu da je goste posebno zanimala ponuda Jadrana, najveće turističke tvrtke na ovom dijelu jadranske obale. U hotelu Esplanade gosti iz Vojvodine imali su prigodu upoznati se s potencijalom kojim danas raspolaže vodeći crikveničko – vinodolski hotelijer. Jadran d.d. upravlja s devet hotela različitih kategorija na području crikveničko-vinodolske rivijere i Makarske gdje se gostima nudi više od 1.600 smještajnih jedinica, te tri kampa u kojima je turistima na raspolaganju preko 1.130 parcela. Većina objekata obnovljena je i osvježena uoči početka ovogodišnje turističke sezone, a u to je uloženo gotovo 130 milijuna kuna koje su dokapitalizacijom osigurali obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, od lanjske godine novi vlasnici Jadrana d.d.

Lanjske godine u hotelima i kampovima Jadrana ostvareno je više od 416.000 noćenja uz prihod od 90 milijuna kuna, a ove se godine očekuje porast za više od 30 posto u odnosu godinu prije. Među ovogodišnjim gostima očekuje se i još veći broj turista iz Srbije nego lanjske godine, što zbog dojmova koje sobom nose predstavnici vojvođanskih turističkih tvrtki poslije posjeta Crikvenici, što uspostavljanje izravne zrakoplovne linije između Beograda i Rijeke tijekom ljetne sezone.

Prema informacijama iz Županijske komore u Rijeci očekuje se i uzvratni posjet predstavnika hrvatskih turističkih kompanija Vojvodini.

error: Content is protected !!