Župan Komadina zatražio dodatne snage za rješavanje problema migranata: ‘Radi se o sigurnosti naših građana’

Činjenica  je da se s dolaskom proljeća povećao migrantski pritisak, i tu očekujem adekvatniji odgovor resornih ministarstava, zaključio je župan.

Rijeka – Vezano za problem migranata na području Gorskog kotara, župan Zlatko Komadina zatražio je od resornih ministara dodatne snage za pomoć PU primorsko-goranskoj za koju je istaknuo da ulaže nadljudske napore.

VIDEO Migranti preplavili šume iznad Senja, Novog i Bribira – Provale u vikendice postala svakodnevica

– Suočeni smo s ozbiljnim problemom koji nije od jučer i taj se problem treba rješavati na izvoru problema, od tamo gdje nastaju migracije. To je globalna priča i mi na nju ne možemo utjecati. Ono na što mi možemo utjecati je sigurnost naših granica, prije svega na granici s Bosnom i Hercegovinom. PU primorsko-goranska ima resursa koliko ima te sam zatražio dodatnu pomoć od resornih ministara jer je jako teško kontrolirati zeleni dio županije kada se migranti rasprše, a činjenica je da se radi o sigurnosti naših građana. Nije se željela stvarati panika, ali vidi se uznemirenost.  Činjenica  je da se s dolaskom proljeća povećao migrantski pritisak, i tu očekujem adekvatniji odgovor resornih ministarstava, zaključio je župan.

error: Content is protected !!