Vozači divljaju kroz Dramalj, ispred škole, vrtića, crkve i doma

Županijski vijećnik Manestar objašnjava da se cesta kroz Dramalj ponekad pretvara u pistu, s brzinama 80 do 100 na sat. Postavio sam pitanje na županijskoj skupštini je li moguće zaštititi ljude

Dramalj – Županijski vijećnik Ivica Manestar (PGS) najavio je skore poteze koji bi trebali doprinijeti povećanju sigurnosti prometa kroz Dramalj, na tzv. cesti D8-D8. Manestar se potužio da se cesta kroz Dramalj „zahvaljujući” nesavjesnim vozačima ponekad pretvara u pistu. Zna se proći s 80 do 100 kilometara na sat. I postavili smo pitanje sigurnosti ceste odnosno raspitali se je li moguće postaviti usporivače prometa koji bi zaštitili ljude u ulici u kojoj se nalaze dječji vrtić, škola, crkva i dom, objašnjava Manestar. Montirana je svjetlosna signalizacija, no nije se pokazala dovoljno efikasnom, objašnjava županijski vijećnik. Grad Crikvenica je poslao molbu prema Županijskoj upravi za ceste tražeći postavljanje usporivača prometa, no usporivači se ne mogu postavljati na županijske ceste, ističe Manestar koji je i na županijskoj skupštini postavio pitanje kako zaštiti Dramaljce.

Ima i drugih mogućnosti osim postavljanja usporivača, ističe Manestar i dodaje da bi rado vidio rješenja koja su se pokazala efikasnima. Recimo, semafore na kojima se automatski pali crveno svjetlo u slučaju prekoračenja brzine. Pročelnica županijskog Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević je najavila da je u tijeku traženje rješenja za siguran promet, rekao je Manestar.

error: Content is protected !!