Vrtiću Cvrčak i mrav 4,2 milijuna za poslijepodnevnu smjenu

Sredstva je dodijelilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Europski socijalni fond. Otvoreno je 12 radnih mjesta, a dodatna smjena starta u ponedjeljak

TRIBALJ Nakon dobivanja 7,4 milijuna kuna za gradnju novog vrtića, u Vinodol je stigla još jedna dobra vijest. Dječji vrtić „Cvrčak i mrav“ dobio je 4,2 milijuna kuna za uvođenje poslijepodnevne smjene. Radi se o projekt Unapređenje usluga u sustavu ranog predškolskog odgoja i obrazovanja – vrtić po mjeri djece i roditelja. Vrtić je dobio sredstva od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Europskog socijalnog fonda kroz operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt je usmjeren ka roditeljima koji rade poslije podne ili u smjenama te imaju potrebu ostaviti djecu poslije podne u vrtiću.

Iznos od 4,2 miijuna kuna pokrit će sredstva za plaće, putne troškove i ostale naknade zaposlenika, troškove edukacije djelatnika, nabave didaktičke i informatičke opreme, kuhinjske opreme i opreme za sobe. Projekt traje 30 mjeseci.

Dodatno je zapošljeno 12 ljudi tako da vrtić „Cvrčak i mrav“ sada zapošljava 30 ljudi. Voditeljica projekta je Sandra Dugonjić, a uz nju će posao zahvaljujući uspješnoj kandidaturi naći sedam odgajateljica, dvije spremačice te dvije pomoćne kuharice. Još imamo potrebu za logopedom, nitko se nije javio na natječaj. Nema kadra, objašnjava ravnateljica vrtića Dajana Jerčinović.

U Bribiru će projektom biti obuhvaćene dvije skupine, jaslička i vrtićka, a u Triblju vrtićka skupina. Jedna odgajateljica angažirat će se kao asistent za djecu s teškoćama. U Bribiru je zainteresirano 23, a u Triblju 18 roditelja. Vrtić počinje raditi poslije podne od ponedjeljka, a već danas su zaposlenici krenuli na obuku. Vrtić će tako od sljedećeg tjedna raditi od 6,15 sati do 21 sat. Uz napomenu, da dijete ne može ostati u vrtiću po zakonu duže od 10 sati. Roditelji mogu i rotirati smjenu za djecu, ovisno o potrebama.

Vrtić je nositelj projekta koji je pomogao napraviti PC Vinodol sa službama vrtića. Partner u projektu je Vinodolska općina. U Bribiru, Triblju, Grižanama i Driveniku koji čine Vinodolsku općinu ne kriju zadovoljstvo. U istom danu dobili su potpore od 11,6 milijuna kuna, a proračun iznosi 17,7 milijuna kuna.