Za luke i plaže u Senju, Jablancu i Karlobagu 1,8 milijuna kuna Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Senj je dobio sredstva za luku i kupalište Banja u Jablancu

SENJ/KARLOBAG Na temelju Javnog poziva za sufinanciranje projekata s ciljem utvrđivanja i provedbe granicama utvrđenog pomorskog dobra u 2023. godini te temeljem Odluke o dodijeli bespovratnih proračunskih sredstava, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, osiguralo je gotovo dva milijuna eura potpore jedinicama lokalne samouprave te lučkim upravama Senj i Novalja kojima je osnivač Ličko-senjska županija.

Proračunska sredstva dodijeljena Senju i Karlobagu namijenjena su za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2023. godini, dok su sredstva dodijeljena lučkim uprava Senj i Novalja namijenjena za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u 2023. godini.

Sredstva su dodijeljena Gradu Senju u iznosu od 300 tisuća eura za kupalište Banja u cilju sanacije i obnove postojeće zgrade i dijela pripadajućeg okoliša u Jablancu. Općini Karlobag dodijeljeno je 100 tisuća eura za sanaciju plaže u Cesarici, dok je Lučkoj upravi Novalja osigurano 112.500 eura za izvođenje radova na elektroinstalacijskoj mreži i vodovodnoj mreži u luci Tovarnele.

Lučkoj upravi Senj odobren je iznos od 380 tisuća eura za izvođenje radova na izvanrednom održavanju dijela luke Barić Draga na području Općine Karlobag. Iznos od 400 tisuća eura izdvojen je za izvođenje radova na izvanrednom održavanju dijela luke Karlobag dok je 590 tisuća eura izdvojeno za izvođenje radova na izvanrednom održavanju luke Senj.

U ime Ličko-senjske županije župan Ernest Petry se zahvalio Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture što je prepoznalo neophodno potrebna investicijska ulaganja u luke u Senju, Karlobagu, Novalji i Barić Dragi, naglasivši da je i kroz ova ulaganja vidljiva odlična suradnja Vlade RH s Ličko-senjskom županijom. Župan Petry je izrazio neskriveno zadovoljstvo s daljnjim ulaganjima u kupališta i plaže na priobalnom dijelu Ličko-senjske županije.