Za lukobran i sunčališta na Oštru i Bakarcu 1,4 milijun kuna

Sredstva je osiguralo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Radovi završavaju do 1. lipnja 

Kraljevica – Potpisan je sporazum između Grada Kraljevice i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture o sufinanciranju sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra vrijedan više od 1,4 milijuna kuna.

Po pola milijuna kuna usmjerit će se u sanaciju lukobrana Oštro i sunčališta Bakarac te 422 tisuće kuna za sanaciju dijela sunčališta na kupalištu Oštro. Radovi će završiti do 1. lipnja. Ugovor je potpisao gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić, a u ime ministra Olega Butkovića potpis je stavio njegov pomoćnik Anđelko Petrinić.

Grad Kraljevica je sredstva za sanaciju na Oštru i u Bakarcu dobio putem natječaja Ministarstva kojim su se dodjeljivala sredstva za sanaciju i rekonstrukciju pomorskog dobra. Podsjetimo da je lani Kraljevica od Ministarstva dobila 312 tisuća kuna za sanaciju mulića na kupalištu Oštro.

Gradonačelnik Čandrlić je zahvalio ministru Butkoviću koji je još jednim projektom pokazao koliko mu je stalo do razvoja Primorsko-goranske županije.

Po potpisivanju ugovora gradonačelnik Čandrlić, zamjenica Paula Vučković i pomoćnik ministra Petrinić obišli su luku Carovo gdje Ministarstvo ulaže 7,5 milijuna kuna. Projekt obuhvaća izgradnju armirano-betonskih pasarela koje će zamijeniti dotrajale improvizirane muliće. Gradi se pet pasarela ukupne dužine od gotovo 300 metara. Prva pasarela prilagođena je invalidima. Procjenjuje se da će investicija osigurati dvjestotinjak vezova, pedesetak više no što su nudili dotrajali molići. Radovi završavaju u svibnju.