Ženama u Novom otimao torbice i novčanike

Privedeni se sumnjiči za pet teških krađa

NOVI VINODOLSKI Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad počiniteljem, poradi sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe. Počinitelj se sumnjiči da je na području Novog Vinodolskog tijekom rujna prošle te u tri mjeseca ove godine počinio pet kaznenih djela teške krađe.

U rujnu i siječnju u dva navrata je na drzak način iz osobnih vozila dviju hrvatskih državljanki otuđio torbicu i novčanik.

Na drzak način počinio je i tešku krađu u veljači gdje je hrvatskoj državljanki iz ruke otuđio novčanik s novcem. Osim navedenih djela, počinio je još jednu drsku krađu u pokušaju kada nije uspio otrgnuti torbicu hrvatskoj državljanki na cesti, a sumnjiči se i za tešku krađu provaljivanjem u pokušaju u skladište iz kojega ništa nije otuđio. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicama. Nakon završenog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela teške krađe, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

error: Content is protected !!