Crikvenički ugostitelji mogu besplatno proširiti terase

Naravno, na lokacijama na kojima je to tehnički izvedivo i uz prethodni zahtjev, ističu u Gradu Crikvenici

CRIKVENICA Grad Crikvenica donio je još jednu mjeru koja će olakšati poslovanje ugostiteljima. Omogućit će se ugostiteljima proširenje terasa na javnim površinama, bez dodatne naknade. Naravno, na lokacijama na kojima je to tehnički izvedivo i uz prethodni zahtjev zainteresiranog lokala.

“Zahtjevi za proširenjem terasa na javnim površinama podnose se Odjelu za investicije, prostorno uređenje i imovinu Grada Crikvenice, a procjenu oko mogućnosti proširenja terasa donosit će, po obilasku svakog pojedinačnog ugostiteljskog objekta koji podnese zahtjev, djelatnici Upravnog odjela za komunalni sustav i zaštitu okoliša i Odjela za investicije, prostorno uređenje i imovinu Grada Crikvenice. Ukoliko za tim bude potrebe, na sličan ćemo način nastojati pomoći i korisnicima koncesijskih odobrenja na plažama, koji poput ugostitelja čine vrlo važan segment turizma i gospodarstva Grada”, ističe zamjenica crikveničkog gradonačelnika Silvia Crnić.

Gotovo usporedo je raspisan javni poziv za dodjelu poduzetničkih poticaja, za što je Grad Crikvenice rezervirao 400 tisuća kuna.

“Program mjera donesen je u suradnji s poduzetnicima s područja Grada i već u prva dva dana od raspisa javnog poziva polučio je veliki interes među prijaviteljima. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava koja su osigurana u proračunu Grada Crikvenice za 2020. godinu, a najkasnije do 15. lipnja. Gradske službe kao i Poduzetnički centar stoje na raspolaganju svim poduzetnicima za pomoć i podršku prilikom pripreme dokumentacije za prijavu na javni poziv”, istaknula je zamjenica crikveničkog gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.