Gradonačelnik Crikvenice uoči odluke: Zar Gradsku plažu na 20 godina dati firmi osnovanoj pred natječaj?

Rukavina kao predsjednik gradskog HDZ-a poziva crikvenički SDP i PGS da se javno očituju: treba li dati glavni crikvenički turistički adut firmi s jednim zaposlenim?

CRIKVENICA Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina obratio se javnosti uoči sjednice skupštine Primorsko-goranske županije na kojoj bi se trebalo odlučiti tko će dobiti koncesiju na plažu za sljedećih 20 godina.

“U četvrtak će se održati Županijska skupština Primorsko-goranske županije na kojoj će se nakon višemjesečnog odugovlačenja raspravljati o budućnosti Gradske plaže u Crikvenici. Važno je napomenuti da je prije dvije godine natječaj za koncesiju na gradskoj plaži zbog proceduralne greške Primorsko-goranske županije kao davatelja koncesije poništen pa je tako od 2017. godine najljepša crikvenička plaža bez gospodara i bez ozbiljnih ulaganja.

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina

Odluku o tome tko će upravljati Gradskom plažom u idućih 20 godina donijet će Županijska skupština PGŽ-a. Prema informacijama koje smo saznali iz medija, prvorangirani ponuditelj za kojega će se predložiti da mu se dodjeli koncesija na Gradskoj plaži je tvrtka koja je osnovana svega nekoliko dana prije roka za predaju ponuda, čiji je temeljni kapital svega 20 tisuća kuna te ima samo jednu zaposlenu osobu. Ukoliko se donese odluka da našom gradskom plažom upravlja spomenuto poduzeće, smatram da će se time dugoročno i nepovratno naštetiti našem gradu, našoj Crikvenici i osjećam se dužnim kao gradonačelnik i kao osoba koja je dobila povjerenje od svojih građana, reagirati.

Kao predsjednik crikveničke organizacije HDZ-a javno pozivam crikveničke organizacije stranaka SDP i PGS da se javno očituju o svojim razmišljanjima na navedenu temu. Smatraju li oni da bi poduzeće s 20 tisuća kuna temeljnog kapitala i jednim zaposlenim, koje se na tržištu pojavilo svega nekoliko dana prije raspisa natječaja, trebalo dobiti na upravljanje glavnu gradsku crikveničku plažu za sljedećih 20 godina, glavni crikvenički adut u turizmu?

error: Content is protected !!