Kad umirovljenici razgovaraju o strahu, može se i nasmijati

Obiteljski centar u Senj organizira druženja s umirovljenicima. Svaki put druga je tema, no uvijek aktualna

SENJ Druženje sa senjskim umirovljenicima povodom Tjedna braka održano je u Centru za socijalnu skrb Gospić, Podružnici Obiteljski centar u Senju. Razne vrste strahova, od gubitka voljene ili bliske osobe, do straha od leta avionom ili vožnje liftom, te kako su se oni reflektirali na njihov život, bile su teme o kojima su okupljeni umirovljenici razgovarali sa stručnim radnikom Obiteljskog centra dipl. iur. Dragom Babićem.

Svatko od umirovljenika iznio je svoje osobne strahove, a iskustva su podijelili na vrlo zanimljiv i duhovit način. I o temama poput gubitka bliskih osoba ili smrti razgovaraju na pozitivan način.

“Naši umirovljenici su ljudi s puno životnog iskustva, prije svega osobnog, i naučeni su da uvijek misle pozitivno“, istaknuo je Babić.

Senjski umirovljenici rado se odazivaju na ovakva druženja jer, kako rekoše, lijepo im je, pričaju, izmjenjuju mišljenja, anegdote iz svojih života, ispriča se i pokoji vic, a već sada najavljuju dolazak na sljedeće druženje kojem se jako vesele. Glavna poruka proizašla iz druženja je da se sa strahom treba suočiti kad tad, kako reče pravnik Babić, ako ne odmah, a onda kad osoba bude spremna na to, jer bez suočavanja straha se neće moći riješiti.

Zajednički je zaključak da za svaki problem u životu postoji uvijek rješenje i da za tim treba uvijek stremiti.

“Ako osoba smatra, bilo tko od nas, da se ne može sama nositi sa strahom, može uvijek doći kod nas u Obiteljski centar porazgovarati s našim psihologom Dankom Butorcom i obratiti se na rješavanje problema kroz razgovor i savjetovanje“, pozvao je dipl. iur. Drago Babić te najavio novo, četvrto, druženje i radionicu sredinom ožujka na vrlo aktualnu temu: Ugovori o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju i Ugovori o darovanju.

error: Content is protected !!