Mazzarolli hrvatski reprezentativac u socca nogometu: u nedjelju će zaigrati na svjetskom prvenstvu

Igrač Kraljevice iz Jadranova istrčat će u dresu reprezentacije u Budimpešti

JADRANOVO Svjetsko prvenstvo u socca nogometu počinje u subotu na Budimpešti. Među 40 reprezentacija je i Hrvatska, a među 15 hrvatskih reprezentativaca je Antonio Mazzarolli, igrač Kraljevice iz Jadranova. Hrvatska je u grupi s Čileom, Grčkom, Španjolskom i Iranom. Prvi susret Mazzarolli i suigrači igraju u nedjelju protiv Čilea. Treće svjetsko prvenstvo igra se u centru Budimpešte od 10. do 18. rujna. Najbolji socca igrači trebali su zaigrati svjetsko prvenstvo u Meksiku, no prvenstvo koje se igra pod okriljem Svjetske malonogometne federacije ove je godine premješteno u Mađarsku.

Prvi cilj Hrvatske je plasirati se u osminu finala. Na prethodna dva prvenstva, u Portugalu i Grčkoj, Hrvatska je eliminirana u osmini finala. Među 15 reprezentativaca su i dvojica igrača iz susjedstva, Kristian Cianci (Cres) i vratar Antonio Krznarić (Otočac).

Socca je verzija malog nogometa. Zajedničko je da se igra na terenu dimenzija 40×20 metara, a razlika je u tome što uz vratara igra pet igrača i što je podloga umjetna trava.