Novi je primjer dobre suradnje gradske vlasti sa vrtićem i školom

Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Karin sa suradnicima je posjetio Novi Vinodolski i pohvalio suradnju na lokalnoj razini. Gradonačelnik Piškulić je najavio proširenje vrtića i uvođenje produženog boravka u školi

Novi Vinodolski – Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, voditeljica Službe za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje Ministarstva Ivana Pilko Čunčić te voditeljica Službe za rani i predškolski odgoj i obrazovanje Ministarstva Vera Šutalo posjetili su Grad Novi Vinodolski, OŠ Ivana Mažuranića te Dječji vrtić Fijolica.

Pomoćnik ministra Karin je istaknuo da su u Novi došli na poziv gradonačelnika Velimira Piškulića te ravnateljice vrtića mr. Nensi Dražić i ravnatelja škole Borisa Turjaka. Volim doći i razgovarati na terenu s ljudima, to je moj stil rada, rekao je pomoćnik ministrice dodajući da su teme osnovno školstvo i predškolski odgoj, organizacija rada osnovne škole i predškolskog odgoja, mreža škola i produženi boravak te tekući problemi. Pomoćnik Karin je dodao da će gradonačelnika i ravnatelje upoznati s uvođenjem kurikularne reforme. Karin je istaknuo da je u Novom vidljiva dobra suradnja Grada i gradonačelnika sa školom i vrtićem, što nije svugdje slučaj. Gradonačelnik Piškulić je podsjetio da je ove godine završena energetska obnova škole i vrtića te najavio proširenje vrtića na jesen i uvođenje produženog boravka u školi. Danas smo se sastali, između ostalog, i da razgovaramo o uvjetima za uvođenje produženog boravka, zaključio je gradonačelnik Novog.

Vrtić Fijolica pohađa 100 djece, a proširenjem vrtića steći će se uvjeti za primanje 130 djece. U OŠ Ivana Mažuranića ide 288 učenika, po osam je nižih i viših razreda, jedan poseban razred te šest glazbenih razreda.