Predsjednik MO Jadranovo Matetić i suradnici dali ostavke

Matetić je nezadovoljan neispunjenim gradskim obećanjima, a čašu je prelila samovoljna odluka Grada o gradnji tržnice kod Konzuma vrijedne 800 tisuća kuna

Jadranovo – Predsjednik vijeća mjesnog odbora Jadranovo Manolito Matetić, njegova zamjenica Ana Kalanj i član Sanjin Juretić podnijeli su neopozive ostavke na funkcije i članstvo u MO Jadranovo.

Kao razlog ostavke, dosadašnji predsjednik MO Jadranovo Manolito Matetić, naveo je neslaganje s dinamikom obećanih projekata u Jadranovu.

Naime, kako je rekao Matetić, približava se 1. svibanj, a obećanja koja je gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina dao na sastanku u prosincu ostala su neostvarena.

Tako su između ostalog neriješeni ostali sljedeći problemi, navodi Matetić u priopćenju:
– ponovno nismo započeli s uređenjem plaže Grabrova
– rotor kod pumpe, izlaz na Jadransku magistralu
– nismo ušli u projekt Aglomeracije kad i svi ostali
– obećana su dva toaletna čvora, od kojih je onaj u Havišću ostao samo pusto obećanje
– uvale Vodna i Havišće, razbijene u olujnom jugu, nismo ni takli i nisu spremne za sezonu

No, kap koja je prelila čašu, je odluka o građenju tržnice kod Konzuma u iznosu od 800 tisuća kuna, bez da je itko prije toga kontaktirao MO Jadranovo i pitao bar za mišljenje. S druge strane, na višegodišnje molbe vezane uz dom kulture, gdje nismo ni prozore u stanju promijeniti u suterenu, nitko ne reagira.

“I da završimo sa nogostupom u Ulici Nikole Tesle, MO Jadranovo je molio da se uredi nogostup na desnoj strani gdje već ima mjesta i da se gromače preslože, a ča smo dobili, livu stranu i potaracane gromače, toliko o natpisu „Čuvajmo naše gromače”, objašnjava Matetić i dodaje:

“Zahvaljujem se djelatnicima gradske uprave, turističke zajednice, te ŽLU Crikvenica na dosadašnjem radu i nastojanjima za prosperitet Jadranova. Također, poželio bi sreću budućim vijećnicima, te se nadam da će svi zajedno delat za svjetliju budućnost Jadranova!”, zaključio je Matetić.