Rođendan Biblica u Tjednu dobre dječje knjige

Nakon smjene generacije, stasale su nove Biblice koje vodi Martina Plovanić. Biblice Lidija Halasz, Klea Šabanović i Zara Šegulja pozivaju vršnjake koji dijele strast prema čitanju u Biblice 

Crikvenica – Dječji čitateljski klub Biblice koji djeluje pri Gradskoj knjižnici Crikvenica i okuplja učenike od 5. do 8. razreda koji vole čarobni svijet knjige, čitanje i različite kreativne aktivnosti, proslavio je 4. travnja svoj četvrti rođendan.

Dosad su Biblice okupljale desetak djevojčica koje su za sobom ostavile neizbrisiv trag u našoj knjižnici i gradu, kroz mnoštvo različitih događanja – od kazališnih predstava, putovanja i nastupa do animiranja djece na čitanje po školama. Onda je došlo do smjene generacije i stasale se nove Biblice, jednako vrijedne i entuzijastične koje vodi Martina Plovanić. Lidija Halasz, Klea Šabanović i Zara Šegulja nadaju se da će im se pridružiti još vršnjaka koji vole knjigu. Svečani sastanak kluba bio je na temu omiljenog teen romana Ivane Guljašević – Kuman „Moja slavna prijateljica”, a potom su se svi nazočni zasladili rođendanskom tortom.

Time završava bogati „Tjedan dobre dječje knjige” u Gradskoj knjižnici Crikvenica u kojem je građanstvu predstavljena atraktivna izložba starih knjiga „U potrazi za Kirinom”, pričaonica bajki u povodu Andersenova rođendana – „Andersen u pet” te promovirana knjiga „Bebe vole papati” koju je pratila i vrlo korisna radionica zdravog kuhanja za najmlađe.

Već 23. travnja Gradsku knjižnicu Crikvenica očekuje uvijek atraktivna „Noć knjige” u sklopu koje knjižnica ugošćuje legendarnog Stipu Božića te predstavlja knjigu ne manje legendarnog, sada nažalost pokojnog Milana Sijerkovića „O vremenu i klimi Rijeke i Kvarnera”. Neće nedostajati ni dobre zabave uz zvuke „Blendersa”, a kao posebnu poslasticu za sve ljubitelje dobre knjige knjižnica najavljuje besplatnu članarinu za sve koji taj dan dođu u knjižnicu.

error: Content is protected !!