Uručenjem certifikata završila energetska obnova Fijolice

Ulaganje u vrtić iznosi 2,1 milijuna kuna. Gradonačelnik Piškulić najavljuje za jesen nove radove, proširenje vrtića vrijedno 4,7 milijuna kuna

Novi Vinodolski – Svečanim uručenjem energetskog certifikata simbolično je okončana energetska obnova Dječjeg vrtića “Fijolica” u Novom Vinodolskom vrijedna 2,1 milijuna kuna. Otprilike po trećinu sredstava osigurali su Europski fond za regionalni razvoj, kroz operativni program Konkurentnost i kohezija, Grad Novi Vinodolski i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Radovi su potrajali tri mjeseca. Postavljena je fasada s toplinskom izolacijom od mineralne vune, ugrađena PVC stolarija s dvostrukim ostakljenjem, sustav grijanja, LED rasvjeta, sunčana elektrana snage 30 kW na krovu…

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić, predstavnik izvođača Izgradnje d.o.o. Gorana Rubčića, predstavnik nadzora Daniel Dražić iz tvrtke MD studio d.o.o. u pratnji odgojiteljice Marice Butković obišli su vrtić koji pohađa stotinjak djece.

Kao što bi rekli u reklamama, „ali to nije sve“. Na jesen u vrtić ponovno useljavaju radovi. Kreće proširenje vrtića, najavio je gradonačelnik Piškulić. Ministarstvo poljoprivrede izdvojit će 3,5 milijuna kuna, a Grad Novi 1,2 milijuna kuna. Vrtić će dobiti dodatnih 400 kvadrata, a kapacitet će se povećati sa 100 na 130 djece, što zadovoljava novljanske potrebe, naglasio je gradonačelnik. Vrtiće neće dobiti samo na prostoru već i na funkcionalnosti, djeca će napokon dobiti blagovaonu tako da će ručkovi po učionicama postati prošlost. Gradonačelnik očekuje da će do sljedećeg proljeća Novi imati veći, moderniji i energetski prihvatljiv vrtić. U planu je i uređenje dječjeg igrališta ispod vrtića. Gradonačelnik je sa zadovoljstvom konstatirao da su u kratkom roku energetski obnovljene dvije najvažnije ustanove u Novom, vrtić i škola.

U ime ravnateljice, odgajateljica Butković se zahvalila gostima i posebno Gradu koji kao osnivač vrtića prepoznaje važnost predškolskog odgoja, Obnovom je znatno unaprijeđen ionako kvalitetan život i rad djece i djelatnika, naglasila je odgajateljica Butković.