Zgrada policije mora biti na razini

Pogotovo u ovakvim prekrasnim gradovima kao što su Senj i Opatija, turističkim gradovima, u kojima turisti dolaze u policijske postaje, rekao je ministar Božinović za posjeta Senju

Senj – Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović posjetio je Senj kako bi osobno vidio kako napreduje obnova fasade i stolarije na zgradi Policijske postaje Senj za čije uređenje je MUP izdvojio 770 tisuća kuna, a Grad Senj je sudjelovao s 200 tisuća.

U svom uredu ministra je ugostio gradonačelnik Sanjin Rukavina sa suradnicima, zamjenikom Juricom Tomljanovićem i predsjednikom gradskog vijeća Željkom Tomljanovićem te dožupanom Vicem Nekićom. Susretu su nazočili i državni tajnik Darko Nekić te nositelj koalicijske liste HDZ, HSU, HSP- AS, HSS, HBS za izbore za Županijsku skupštinu Ličko senjske županije Marijan Kustić. Nakon susreta u gradonačelnikovom uredu, svi zajedno obišli su zgradu senjske policije pri čemu je ministar istaknuo kako nema županije u Hrvatskoj u kojoj sa svojim timom nije započeo značajne infrastrukturne radove. To je, prema njegovim riječima, bio jedan segment rada policije koji je bio potpuno zapušten, tako da postoji jedan veliki dio zgrada u koji se nije ulagalo pedeset i više godina. „Nakon prvotne analize shvatio sam da je to neodrživa situacija, zgrada u kojoj policija radi je slika našeg sustava, pogotovo u ovakvim prekrasnim gradovima kao što su Senj i Opatija, turističkim gradovima, u kojima turisti dolaze u policijske postaje po razne informacije i one moraju biti na razini, a Hrvatska prepoznata kao jedna uređena, uljuđena zemlja“, rekao je Božinović.

Ministar je naglasio kako je ova vlada orijentirana na suradnju s lokalnom zajednicom i zahvalio gradonačelniku Rukavini na sudjelovanju u investiciji obnove zgrade policije proračunskim sredstvima grada. Rekao je kako će infrastrukturne radove u vrijednosti 1,4 milijuna provesti i u Otočcu i Karlobagu.

„Cilj je više od pedeset objekata dovesti u stanje gdje s ponosom možemo reći, tu radi hrvatska policija, a za to planiramo najviše sredstava povući iz fondova EU jer se radi o desecima milijuna kuna“, rekao je ministar.

Na pitanje hoće li se krenuti i u unutarnje uređenje zgrade senjske policije, odgovorio je kako ništa ne rade polovično, pa ni to.

Na novinarski upit, kako tumači izlazne ankete za predstojeće izbore za Županijsku skupštinu, rekao je kako uvijek ima anketa i na kraju uvjerljivo pobijedi HDZ.