DVD San Marino zaslužuje vatrogasni dom

Lokacija za izgradnju novog doma je na Bahalinu, čestica je vlasništvo Republike Hrvatske. Nadam se da ćemo kroz svibanj dobiti česticu, a potom možemo krenuti s ishodovanjem građevinske dozvole. Nadam se da će na jesen biti raspisan natječaj za dobivanje EU sredstava

Novi Vinodolski – Uz milenijsku fotografiju i vatrogasnu vježbu, DVD San Marino Novi Vinodolski je 70. rođendan proslavio i prezentacijom vatrogasne opreme i tehnike, primopredajom vozila, svečanom sjednicom te vatrogasnom zabavom.

Vatrogasno vozilo vrijedno 30 tisuća eura poklonio je svom DVD-u Grad Novi Vinodolski, a vozilo su osigurali, pripremili i dovezli prijatelji iz Njemačke, Deutsche Feuerwehr Hilfe.

Slavljenicima su se obratili i gosti na njihovoj sjednici. Ministar Oleg Butković najavio je svoj angažman u izgradnji vatrogasnog doma.

„Vi ste stup svih društvenih događanja u Novome, ali posebno vam čestitam na educiranju i usmjeravanju mladih. Ima još puno projekata koje Grad i DVD još moraju zajednički napraviti. Ja vam stojim na raspolaganju kod izgradnje vatrogasnog doma. Napravit ću sve da vam kao ministar da pomognem u ostvarenju vaših projekata i planova.”

Gradonačelnik Velimir Piškulić također je istaknuo rad s mladima.

„Nema natjecanja s kojeg ne donesete priznanje ili medalju. Grad je poklonio i danas uručio vozilo u vrijednosti 30 tisuća eura koji su nam omogućili, pripremili i osigurali naši dragi prijatelji iz Njemačke (Deutsche Feuerwehr hilfe). Ono što nedostaje ovako uspješnom društvu i našem gradu je vatrogasni dom. Postojeći ne zadovoljava ni minimalne uvjete za rad. Lokacija za izgradnju novog doma je na Bahalinu, čestica je vlasništvo Republike Hrvatske. Kako bismo dobili na poklon tu česticu, pripremili smo projektnu dokumentaciju i došli do lokacijske dozvole koja je uvjet za dobivanje čestice. Nadam se da ćemo kroz svibanj dobiti česticu, a nakon toga možemo krenuti s ishodovanjem građevinske dozvole. Nadam se da će na jesen biti raspisan natječaj preko Ministarstva poljoprivrede za dobivanje EU sredstava… Uz podršku prijatelja, sponzora i vatrogasne zajednice brzo bi se trebalo ići u izgradnju doma. To je ono što DVD zaslužuje.

Saborski zastupnik Saša Đujić čestitao je 70. rođendan.

„Bio sam dio ekipe koja je 2003. godine osvojila prvo mjesto na županijskom vatrogasnom takmičenju i to je tada bilo svjetsko čudo. To su bila neka vremena kada smo jačali kao društvo, a danas takvi rezultati vise uopće nisu upitni, uz veliki broj članova i mladih, rekao je Đujić dodajući da će novi vatrogasni dom dati novu snagu DVD-u.
Dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice PGŽ Slavko Gauš je poručio da se nada da će što prije doći na otvorenje vatrogasnog doma.

Dodijeljena su i priznanja članovima DVD San Marino. Brončanu medalju dobili su Igor Fabrični, Davor Dorić, Ines Piškulić, Tamara Komadina, Edona Hoxha, Mia Rubčić, Natali Uremović, Lucia Buneta i Mihaela Dušek. Brončanu plamenicu dobili su: Davor Rubčić, Ivan Pavlović, Alen Smolčić, Domagoj Košuljandić, Karlo Kocmanić, Antonio Tomaić, Marin Antić, Angelo Jovanović, Dario Obradović, Daniel Mikolić i Sandro Franko. Spomenice za 20 godina rada dodijeljene su Tereziji Petrinović, Draganu Brusiću i Saši Čosiću. Spomenice za deset godina rada dobili su Sandro Franko, Karlo Kocmanić, Luka Tomljanović, Marin Antić, Angelo Jovanović i Marin Ribarić. Srebrnu medalju zaslužili su Nikica Piškulić, Marko Deranja, Ivan Baričević, Marko Mataija, Daria Butorac, Lorena Topolovec, Ivan Tomičić, Dino Baričević i Tomislav Cvitković. Srebrna plamenica dodijeljena je Valentinu Topolovcu. Spomenice za 40 godina rada dobili su Josip Tus i Velibor Topolovec. Zlatna medalja dodijeljena je Renati Topolovec, a zlatna plamenica Mateju Nižetiću.

error: Content is protected !!