Komunalna naknada i doprinos plaćat će se u pošti bez provizije

Plaćanje gradskih računa bez provizije bit će moguće u svim poštanskim uredima na području Grada Crikvenice

Crikvenica – Grad Crikvenica potpisao je ugovor s Hrvatskom poštom koji će omogućiti da svi građani račune za komunalnu naknadu i komunalni doprinos plaćaju bez provizije u svim poštanskim uredima na području Grada Crikvenice.

Dosad su se gradski računi, lišeni provizije, mogli plaćati u poslovnicama FINA-e. Širenje usluge i na HP bitno je i zbog skorog zatvaranja gradske blagajne u kojoj se također moglo plaćati račune bez provizije. Naime, novi zakonski propisi traže od blagajni kriterije koje Grad Crikvenice ne može zadovoljiti.

Zamjenica crikveničkog gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović je istaknula da Grad Crikvenica već duže vrijeme kvalitetno surađuje s Hrvatskom poštom oko poštanskih ureda, čije funkcioniranje često zna biti top tema gradskih vijeća.

Izvršni direktor Hrvatskih pošta Hrvoje Felker je naglasio da HP želi osigurati što više posla za poštanske urede kako bi bili rentabilni, a na tom tragu je i najnovija suradnja s Gradom Crikvenicom. Želimo da opstane što više ureda, da im se produži radno vrijeme, istaknuo je Felker dodajući da će plaćanje računa bez provizije sigurno privući već broj građana u poštanske urede na području Grada Crikvenice.

Felker je podsjetio da se otvorila pošta u Jadranovu nakon preuređenja. I Jadranovo i Selce preko ljeta rade odlično, napomenuo je Felker dodajući da se pošta u Dramlju jednostavno nije mogla držati otvorenom obzirom da HP inzistira na odgovornom poslovanju. Stav je uprave da se poštanski uredi ne zatvaraju, iznio je Felker uz napomenu da HP ima više posla zadnjih godina te da rastu prometa najviše doprinosi rast prometa paketa.

Na predstavljanju usluge bili su nazočni i zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić te stručna suradnica za mrežu poštanskih ureda za područje Primorsko-goranske i istarske županije Mirjana Ušljebrka.