MIK se vraća u Novi nakon deset, a u Crikvenicu nakon 42 godine

MIK se vraća u Novi nakon deset, a u Crikvenicu nakon 42 godine

FOTO: press MIK

Direktor MIK-a Andrej Baša najavljuje atraktivan program, scenografiju za pamćenje, hodočašće domaćoj besedi

Novi Vinodolski – Festival Melodije Istre i Kvarnera vraća se u Novi Vinodolski nakon deset godina, a u Crikvenicu nakon 42 godine. Ove godine MIK će stići u Novi, a sljedeće u Crikvenicu.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić izrazio je zadovoljstvo povratkom MIK-a u gradove koji njeguju čakavštinu. Piškulić je istaknuo da je MIK samo jedan vid suradnje između Novog i Crikvenice koji su odlučili intenzivirati suradnju, zajednički nastupati i time promovirati Crikveničko-vinodolsku rivijeru. Velikim ulaganjima u hotele i marine naša rivijera postaje destinacija s četiri zvjezdice i prepoznatljiva u europskim i svjetskim okvirima, naglasio je Piškulić.

Damir Rukavina, Andrej Baša i Velimir Piškulić

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina poručio je da mu je izuzetno drago što se MIK, institucija čakavštine, vraća u Crikvenicu i Novi. Siguran sam da će naši građani, ali i gosti biti zadovoljni našim festivalom, uvjeren je Rukavina.

Direktor MIK-a Andrej Baša izrazio je veliko zadovoljstvo povratkom festivala u Novi i Crikvenicu. U Novom smo bili 18 puta, u Crikvenici tri puta. Prekrasna iskustva, lijepo je vratiti se, rekao je Baša i dodao da posjetitelje očekuje atraktivan program, a scenografija će biti posebna priča, događaj za pamćenje. Jedno hodočašće domaćoj besedi.

MIK će se u Novom održati u četvrtak 20. lipnja na Frankopanskom trgu. Posljednja večer pred finale. Iduće godine domaćin je Crikvenica na Trgu Stjepana Radića.

Piškulić je na kraju poručio: “Tako ćemo dobro organizirati MIK u Novom da će sljedeće godine finale biti u Crikvenici”.

error: Content is protected !!