ERSTE AD

Starta izrada Studije koja otkriva kako eliminirati negativan utjecaj turizma na Crikvenicu

Izrada Studije povjerena je Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Ike. Rok je listopad

Crikvenica – Grad Crikvenica i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Ike potpisao je ugovor kojim je Fakultetu povjeren posao izrade “Studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom Grada Crikvenice”, dokumenta koji će procijeniti turističke prihvatne kapacitete Crikvenice.

Grad Crikvenica dobio je za projekt 50 tisuća kuna od Ministarstva turizma putem natječaja “Program razvoja turističke infrastrukture” te dodao svojih 12.500 kuna. Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu pokazao se najpovoljnijim ponuditeljem za izradu Studije.

Pri potpisivanju ugovora zamjenica crikveničkog gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović je istaknula da se u posljednjih 20-30 godina, uz sve što je turizam donio pozitivno, primijetio i negativan utjecaj turizma na Crikvenicu. Namjera je Grada da ublaži ili eliminira uočene negativnosti, a kako bi se to trebalo učiniti sugerirat će upravo Studija, rekla je zamjenica Matošić Gašparović dodajući da Crikvenica mora inzistirati na održivom turizmu.

Dekanica Fakulteta, prof. Dr. Dora Smolčić Jurdana, je istaknula da Fakultet uz nastavnu djelatnost želi sudjelovati u razvoju turizma te pojasnila da će se Studija koncentrirati na turizam, ali će se odraziti i na druge segmente života na crikveničkoj rivijeri. Prof. emeritus Branko Blažević je dodao da će platforma za Studiju biti nedavno donesena Strategija razvoja crikveničko-vinodolske rivijere.

Prva radna verzija Studije bi trebala biti gotova do kraja travnja. Slijedi predstavljanje Studije, prikupljanje i uvažavanje sugestija i primjedbi, a krajnji rok za završetak studije koja bi trebala biti čitak, razumljiv i koristan dokument je listopad.

error: Content is protected !!